Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Monday, May 31, 2010

Photogenic contest

I telah join contest ni ! sebab? Sebab i tahu yang I sangat photogenic hahahaHAKTUIHH ! Huda kalau dah perasan memang nombor satu. Haha. I ada banyak sangat gambar photogenic. Ada la sometimes I rasa I photogenic sebab kadang-kadang dekat gambar I jadi sangat lawa padahal sebendarnya I buruk kehkehkeh. Kalau Miss World tu I boleh join, mesti I dapat title Miss Photogenic tu. Ya Tuhan sudah, sudah, perasan je Huda ni ! -.-'


So contest ni dianjurkan oleh cik YEYEN. But as usual, every contest mesti ada syarat kan? So here's the rules yang I copy dari blog cik Yeyen ni ;



1.terbuka kepada semua peringkat umur.


2.gambar anda seorang ! kalo ade org laen,saye REJECT, :p muahahaha !!


3.gambar anda mestilar sePHOTOGENIC yg mugkin,nampakkn'umph~'nya .. hee :p , xkesah ber"edit ke tidak" yg penting 'umph~'nya saye nak tgk !! hihi :P

4.hanya sekeping gmabar sahaja d benarkn ok ?? kalo pakwe nak join,tunggu next contest yeah .. :)
5.mestilah menjadi follower YEYEN aka IZYAN IZZATY
6.sediakn entry khas untuk contest ni dan tag minimum 3org .[org2 yg d tag mesti tau ok ?? kalo x , saye SAMAN ! haha :P
7.letakkan BANNER CONTEST yg ada d sidebar saya d BLOG anda ok ?? :)
8.tarikh tutp contest ini ialah 30 JUNE 2010 , bile dah tamat contest,saye akn announce kn ape hadiahnyer..jengjengjeng~!! mari akak abg adik ibu bapa join contest saye !! :) hadiahnyer mmg best,kalo saye anjurkn mmg best .. hihihi :P

cantik kan cik Yeyen ni. Hello, bukan bodek eh, memang cantik ni kan kan? :)



Makanya, I telah menawarkan photo ini ! ;




ok, story time, hehe. Kenapa I choose this photo? Sebab photo ni memang photogenic la! Haha. Sebab I nampak sangat lain in this photo, macam Jepun sesat pun ada. haha. And what I love the most on this picture is my eyes. Nampak winged eyeliner tu? Terlebih panjang pulak haha tapi takpe, tetap Jepun haha cehh :P 

Tapi yang paling kelakar, kenapa tak ada jerawat? Mana hilang? Hahaha. Entah la, tak ada edit langsung. Setakat edit jadi color lain je hee :D 

Apa-apa pun, I nak tag 3 orang dalam contest ni.
Tfa
Ailyl
Nadia Shariful.

p/s : apa rasa eh kalau menang contest? Hehe :)

GILLER BATTLE CREW, SHOWDOWN 2010

Yaw peeps, important news, GBC dah ada blogspot so u guys boleh follow up more info about them on this site;



and and don't forget , SD GBC and send it to 33399 ! :D

denda sebab dah lama tak update blog.

hello sayaaanggsss ! Hehehe. Sorry dah lama sangat tak update blog. I busy sangat sebab my sister nak masuk KLMU kan, then I nak pindah barang masuk rumah, tu pun banyak lagi yang tak dipindah kan. But overall it was a great weekend. Dapat shopping sikit and makan dengan banyak ! Haha.

Btw, sepanjang I dah lama tak update blog ni, I telah didenda oleh YANA ! Dia bagi I award banyak sangat dan menjadikan entry ni agak panjang jugak la. So, u guys kena la click read more. Apa lagi? Click la sekarang ! HAHA.

Wednesday, May 26, 2010

I WANNA WATCH TOY STORY 3

I remember when first I saw Toy Story, I was just like, OMG, can my toys move like this? I waited for hours, yeah me and just my toys, coz i wanna see them move. HAHA weird or stupid huh? :P


Dah lama kan cerita Toy Story ni? Kalau cakap 'To infinity, and BEYOND !!' , mesti semua orang sibuk terfikir, hah Toy Story ! And as you all know, filem Toy Story 3 akan muncul di pawagam this June 18th, mesti excited kan? So do I ! Sebab apa excited? Sebab ada banyak sangat watak-watak baru dalam movie ni.


So the new toys I wanna see are,


DOLLY ! 



Comel kan? I banyak doll macam ni dulu masa zaman kanak-kanak. Siap jadi bantal busuk lagi tu ! Hehe


BIG BABY !


Macam jahat je kan big baby ni? Tapi who knows? So I nak tengok cerita ni sebab I nak tahu Big Baby ni jahat ke baik. Hehe.


PEAS-IN-A-POD

Ni lagi satu comel sangat-sangat ! Kalau ada jual patung ni besar-besar, confirm I beli ! Comel lah :)




In addition, I memang tak sabar nak tengok Toy Story 3 ni sebab it's in 3D and cerita ni buat I ingat zaman kanak-kanak I sebab I ada banyak patung Buzz Lightyear kat rumah, ada lagi tersimpan. Dan, tak kan dibuang ok ! :)


p/s : To infinity, and Beyond !!!! Hehehe

Youth 10 and few updates

Hey just wanna tell you guys yang I pergi Youth 10 event on Friday and Sunday. Saturday tak pergi sebab kena hantar my sister register KLMU. I dapat ticket free but bukan yang macam you all buat tu click sana sini, tapi ada one of my friend bagi. Siapa nak lagi? Nanti I request kat dia :P


Btw, ingat tadi nak update pasal 30 Days Project tapi tak jadi pulak, sebab hari ni macam tak ada mood pulak. Entah la kenapa, rindu orang jauh kot :) Tapi takpe, esok nak balik KL dah hehe.


And btw, siapa yang ada tumblr meh la follow I. Nanti I follow you guys balik ok? Comment ke, sebab I suka tengok comment yang banyak, HAHA. Itu je lah, malas pulak nak update banyak banyak. Have a nice day & thanks for reading ♥


p/s : anyone yang pergi Youth 10?



mengundang -.-'

Monday, May 24, 2010

Day 07 - A photo that makes me happy

Hari paling susah untuk 30 Days Project. Sebabnya, banyak sangat gambar yang buat I happy. 2010 is a year of happines, haha, well most of the day la. I'm not saying everyday. Hehe. Ok ok, so gambar yang berjaya terpilih setelah I belek belek folder gambar dalam lappie ni, adalah gambar I dengan buah apa, buah hati I la. haha. Susah oh nak pilih gambar ni sebab banyak sangat folder dalam lappie ni T.T




ok cerita sikit pasal gambar ni
taken on 25th April 2010. Actually time ni I lepak rumah family Chako. Then dah siap-siap semua sebab nak balik Bangsar dah. Sebelum tu, kitorang berposing jap depan camera, biasa la, laki bini gila posing en. Eh laki bini? Haha over :P 

Then masa dah sampai LRT Wangsa Maju, Seyn pulak call, ajak pergi Selayang. Time ni dah pelik dah, ada apa Selayang doe? Rupa-rupanya nak mandi kolam air panas. Cehh tak bagitahu awal-awal kalau tak dah bawak baju dah. Lepas tu boleh pulak tiba-tiba hujan. Kitorang pun gerak la dari kolam air panas tu. Dalam kereta terfikir-fikir nak pergi mana. Then entah suara mana ntah cakap nak naik Genting. Apa lagi, ke Genting lah kami haha. Tapi kejap je kat atas tu :)

Yang paling seronok nye, actually esok nya tu I ada exam economy. Tak habis lagi ni, Lepas Genting lepak Bukit Ampang pulak. Gila, gila. Esok tu I jawab paper economy, apa lagi, I tulis Genting.. Bukit Ampang.. Selayang... je la kat paper tu. HAHAHAHA ok ini tipu -.-


So the reason kenapa photo ni buat I happy sebab tu lah, sebab tak pernah i lepak 3 tempat dalam satu hari. Memang barai, haha. But it was fun !




p/s : plan nak celebrate new year overseas. Siapa nak follow? :)

ragam kanak-kanak MYSPACE.

Dengan bangganya, I nak cakap, zaman kanak-kanak I kat Myspace dah lama habis. And I banyak habiskan masa kat Facebook pun sebab I rasa kanak-kanak Myspace ni sangat annoying. Kenapa I panggil diorang kanak-kanak? Sebab diorang tak matured langsung. 


1. Letak gambar bf kat page, ok ini tak kisah la. Tapi lepas dua tiga hari, gambar lelaki lain pulak. Haha, kanak-kanak tak matured sebab cinta dia senang je beralih arah


2. Konon dari hot community. Muka tak adalah handsome mana pun. Lepas tu nak bajet speaking. Masalah nya kalau grammar betul takpelah. Boleh dimaafkan lagi kot, practice makes perfect kan. Haha. 


3. Kanak-kanak yang memilih siapa jadi kawan mereka. Ok, kalau sexy and hot, you boleh jadi kawan I. You update status cakap nak pergi mandi pun I akan reply. Haha annoying kan?


4. Kanak-kanak yang show off kat status dengan membuat ayat-ayat seperti 'I dah lama tak party. Malam ni nak pergi MOS la nak open.Chivas, tunggu I ok' . WTF doe, party animal ke? Padahal baru budak sekolah. Double eww for you :)


5. Kanak-kanak yang cilok friends kita. Kalau dah mutual friends sampai 500. Tu nak cari gaduh nama nya bukan nak cari kawan.




Disebab kan faktor-faktor ini lah, I buat another myspace account. Previous one ada 1000+ friends. Tapi yang comment dengan I = zero. Haha. Myspace baru ni, I approve goodfriends and someone yang friendly je. If I add, I bagi comment then diorang tak reply, serta merta I delete. Kejam? Mana ada lah, tak kejam langsung :)



buekk I dah delete you. HAHA.

p/s : you guys ada myspace? :)

Aku rasa Sungai Nil dan Mesir, itu jodoh.


Fahri : Sebelum aku kesini, sebenarnya ada 2 hal yang bikin aku kagum sama Mesir. Yaitu Al Azhar dan Sungai Nil, karena tanpa sungai Nil, tidak ada Mesir dan tidak ada AL Azhar.

Maria : Aku juga suka sungai Nil, kalau tidak ada sungai Nil, pasti tidak ada Mesir, tidak ada peradaban, yang ada hanya gurun pasir. Kamu percaya pada jodoh, Fahri?

Fahri : Ya, setiap orang memiliki...

Maria :  jodohnya masing-masing. Itu yang sering kamu bilang. Aku rasa sungai Nil dan Mesir itu jodoh, senang ya kalau kita bisa bertemu dengan jodoh yang diberikan Tuhan dari langit.

Fahri : Bukan dari langit, Maria, tapi dari hati, dekat sekali

Tak Ada Yang Abadi by Peterpan.

Peterpan, sering membuat lagu yang sedih dan boleh menyentuh semua jiwa.


Tak Ada yang Abadi

Takkan selamanya tanganku mendekapmu

Takkan selamanya raga ini menjagamu

Seperti alunan detak jantungku
Tak bertahan melawan waktu
Semua keindahan yang memudar
Atau cinta yang telah memudar

Tak ada yang abadi
Tak ada yang abadi
Tak ada yang abadi
Tak ada yang abadi

Biarkan aku bernafas sejenak
Sebelum hilang

Tak kan selamanya tanganku mendekapmu
Tak kan selamanya raga ini menjagamu
Jiwa yang lama segera pergi
Bersiaplah para pengganti

Sunday, May 23, 2010

penangan awak busuk.

Memang dasyat penangan awak busuk ni. Tak sangka pulak sampai macam ni penangan dia. Sorry la kalau I excited lebih ke apa tapi disebab kan I ni bukan la blogger yang famous macam Encik Ben Ashaari ke Cik Epal ke Red Mummy ke, hehe, tapi, bila 100+ view page I at the same time, memang I sangat terkejut ! Hahaha. Terima kasih kepada 'awak busuk' yang telah mempopularkan blog I kejap. Hihihi.


133 hits, wow -.-

ada lagi, ada lagi,

yang ni memang kelakar. Tengok sendiri la, pukul 1-2 ptg visitors sampai 173 people. Cuba tengok yang lain lain tu, hampir mencecah kosong. Hahaha sumpah kelakar. Kan I dah cakap I bukan blogger yang famous. Banyak lagi kena perbaiki ni especially bila cakap pasal penyusunan ayat. Huhu.

Apa-apa pun, I try my best untuk buat semua orang suka baca blog I :)
& sorry la kalau ada yang rasa I nak menunjuk ke apa, tapi takde makna pun nak menunjuk, tang pukul 1 tu je visitors ramai. Lepas tu? Hahaha sendiri mau ingat la :P

p/s : thanks for followers and everyone yang rajin comment kat blog I ni :D

isu noh Hujan dan awak busuk.

Isu ni sebenarnya macam annoying gila. Bukan Noh yang annoying, peminat tu yang annoying. Haha. Benda yang agak remeh macam ni sepatutnya tak perlu lah dibawa masuk sampai ke paper. Peminat tu seharusnya dah faham perangai Noh yang gila gila dan masuk air tu. Paper sekarang especially bahagian hiburan, suka sangat keluarkan benda-benda remeh macam tu. Tapi, nak salahkan paper kadang-kadang tak boleh jugak sebab kita yang baca ni pun suka benda remeh macam tu kan? Hehe. Tapi apa apa pun, Noh dah perli perli kat twitter dia !


twitter NOH HUJAN.


dan dan, Noh telah mereply twitter I ok ! 

tbb la you ni. :P


Noh, relax je. Orang nak kutuk-kutuk kau pun, kau still ramai fans. Don't worry. Kehkehkeh, macam la Noh nak baca blog I ni ! :P

p/s : I relax je, jumpa artis dalam club, tak ada pun nak canang satu kampung. -.-

Saturday, May 22, 2010

Shahir juara af 8 !

At first, seriously, I tak suka dekat shahir ni. HAHA. I jarang layan AF sebenarnya. First I tengok AF dekat rumah family Chako, I macam tak berapa suka la kat Shahir ni. Hehe. But then second time I tengok AF masa I balik Ipoh hari tu, time AF Masuk. Few days later, dapat berita yang Shahir dapat masuk AF balik. Serious, diari semua I tak tengok. Then I tengok konsert Af lepas Shahir dah masuk, time dia nyanyi lagu Arab tu. And I saw, omg BRACES !!! Ha ha ha. I memang cair sikit dengan lelaki-lelaki gigi besi ni. Apa lagi, sejak dari tu terus minat Shahir. Aww aww. Haha. 



congratulations Shahir. Nanti kita naik kereta Peugeot sama sama ok? Hahaha tetibe. 

p/s : suka tengok Shahir gelek lagu Arab. HA HA HA :)  & &, Chako mesti rasa annoying gila kalau I post pasal Shahir. :P

pacman loverssss

Pagi semua. Ye pagi, 4 pagi ye dan I still depan lappie and did nothing. Tak tahu nak buat apa. Too bored. Waiting for someone sebab tadi dia kata nak online. But hey mana you I'm waiting here for about an hour ! Ok tipu je, baru setengah jam. So i decided nak bukak google, nak cari apa-apa yang menarik perhatian I. But guess what, Google itself dah menarik perhatian I. Presenting to you, new Google header ;


Pacman, why Pacman? Anniversary Pacman ke apa? Haha, seriously, I tak tahu. But cool isn't it? Google rajin ubah header ikut apa yang berlaku dalam dunia sekarang. Macam Teacher's Day hari tu, kan header dia lain. Nice huh? Yang I tahu, office Google ni sangat cantik dan sangat relax. Supaya staff dia tak tension. Sebab tak ada pressure la Google boleh jadi sekreatif ini. Good job, Google !

Btw, I rasa orang yang I tunggu tu, dah tidur la. HA HA best nya tunggu sorang sorang. Choyyy !

fynn jamal and her husband.

I rasa kan, dalam banyak banyak gambar sweet couple, gambar Fynn Jamal & her hubby yang paling sweet sekali. Macam ada ceita disebalik semua gambar-gambar mereka. Macam kita tahu yang mereka memang super bahagia. And I tak pernah rasa sedih macam ni, sedih sebab macam terasa bahagia diorang tu. Bayangkan, kalau dapat lelaki yang punya sama rasa dan sama minat dengan kita, kalau tak ada benda lain dalam dunia ni pun takpe kan?


gambar ehsan dari facebook FYNN JAMAL. Nak tengok lagi boleh pergi FB dia :)

homaigod, sweetnya. I sukaaaaa :) I mean like siapa tak nak weh, u nyanyi, then your husband playing the guitar. Sweet ok  I harap I boleh jadi macam Fynn Jamal and her husband ni. Alamak, tiba tiba rasa nak kahwin ni, macam mana ni. Kahwin muda, ok ke? Haha dah dah boleh dah stop berangan tu. 


p/s : bertunang dulu lah :D

Friday, May 21, 2010

alahai formspring.


Kenapa lah orang suka bertanya benda-benda macam ni dekat formspring?
Lifeless people, tapi tak apa, kita layan je.
Kadang-kadang best jugak bagi jawapan yang lagi buat mereka panas. 
I paling tak boleh terima kalau ada yang maki-maki I kat formspring.
I pernah dapat dulu, tapi I buat bodoh je
I delete and ignore them. And guess what, lepas tu dah tak ada dah soalan-soalan cepukmas yang boleh dicepuk-cepuk pengirimnya, kalau kita tahu.
Menyesal jugak buat social networks ni kadang-kadang. Tapi bila fikir balik, bagus jugak, baru la kita tahu kita ada musuh :D

important notice untuk followers yang guna wordpress.

As you all know, I ada one new wordpress account.
Tapi I ada kemusykilan la dekat sini.
Macam mana nak letak nuffnang ads dekat wordpress?
I dah tengok tutorial dia kat Nuffnang, tapi tak boleh la sebab ada sesetengah setting yang dia buat tu, I tak ada benda tu
Pening ni T.T

peti ais oh refrigerator.

Idea oh idea, datang lah engkau. Pheww. Banyak benda nak cerita, tapi tak taw nak susun ayat. Kalau nak suruh I susun ayat macam dalam newspaper, that's my speciality. Tapi kalau ayat santai? Kurang lah. Kenapa eh? Sebab ayat santai I sangat lah selamba. Tak sesuai untuk ditulis dalam blog. Ok contoh, 'yang kau tak g lap air kat periuk tu apsal bodoh?' Hahaha sangat tak bersopan. Tapi tapi hari ni cerita nya agak kelakar. Tentang kebodohan adik I. Yeah adik I tu memang otak lembab sikit. Haha nak canang satu blogspot yang dia bodoh ke apa? :P


Leka dengan internet tadi buat I rasa dahaga sangat. So I pergi kitchen, ingat nak ambik air kat fridge. Bila bukak fridge suddenly 'Eh apsal fridge ni tak ada lampu?'. I rasa tahap kedinginan dia. Mak aihh, bilik I lagi sejuk kalau pasang air cond. So I panggil my sister.


me : Angah, kau sini kejap !
sis : Apa? malas lah. *orang tengah online, camni lah*
me : Sini la kejap, penting ni, kau tengok peti ais ni, kenapa ni?


So my sister pun datang kat fridge. Agak terpinga-pinga jugak la sebab what happened to the fridge doe? Then check suis. Then......

lenguh lenguh? jangan risau.

morning guys.
Baru sehari tak update kat blogspot, rasa macam berhari hari. Rindu nya kat blogspot. Ececece. Rindu lagi I kat buah hati ok. Jangan marah blogspot. Haha. Pagi-pagi dah merepek. Ini la kesan bila tak cukup breakfast. Pagi tadi I breakfast roti & hot Milo je. Bagi orang lain maybe cukup, bagi I, tak ! Tengok badan la kan, haha. Bukan apa, kalau pagi-pagi I tak cukup breakfast, mestu I senang mengantuk. Ni pun ada rasa nak tertidur dah. Zzzzz.


Ok lah, back to the topic. So semalam al kisahnya, I memang nak update blogspot ni, pasal Day 06 untuk 30 days project. Tapi I betul-betul takde mood, idea macam datang mencurah curah tapi tu lah, takde mood sangat untuk menaip. Sebab apa? Sebab dua-dua lengan I rasa lenguh sangat. Aduh, I paling benci kalau badan-badan I lenguh. Maybe ni effect sebab banyak sangat lemak dalam badan kot? Haha.


Lucky me, sebab my mom ada beli cream untuk hilangkan rasa lenguh ni. Nama cream ni PERSKINDOL. Seriously, untuk siapa-siapa yang selalu sangat lenguh-lenguh tangan ke, kaki ke boleh apply cream ni dekat tempat yang lenguh dia. Lepas je letak cream ni, kita akan rasa macam tangan kita panas, like we heat our own hand. Tapi tak ada la panas sampai melecur kan, cuma kita rasa la haba dia. And lama-lama lenguh tu akan hilang. 


Mula-mula I terkejut jugak dengan effect dia, tak sangka pulak ada cream yang betul-betul boleh hilangkan lenguh. Masa my mom suruh letak tu, I ingat takde effect langsung. Sekali, ambik kau, panas dia memang best. Fyi, I memang suka pakai cream yang bagi kesan panas ni, especially kalau sakit perut. Hehe. Tapi PERSKINDOL ni memang berkesan, dalam 5 minit macam tu dah hilang lenguh-lenguh. So if you guys interested, benda ni boleh didapati di mana-mana pharmacy. Cakap je nak PERSKINDOL Active Gel, for muscle aches and pains. Mesti ada punya.


gambar ihsan Mr Google

p/s : masih tercari-cari ubat untuk hilangkan period pain T.T

mana ada bosan dengan blogspot.

hey semua.
i ada entri baru di wordpress. mari baca :)
tapi tapi it's fully English.
saja tak nak update dekat blogspot.
saja nak improve writing skills sikit. Hehe

Actually hari ni I tak ada idea nak update apa di blogger.
Ipoh ni bosan, hari hari pun I duduk rumah je
Lagi satu, I yang hebat ni tak ada lesen. haha.
Kalau tak boleh dah I jalan jalan pergi Burger King lagi.
Mood sekarang, tak sabar sabar nak balik KL.
Nak packing barang sebab nak pindah
Dan tak sabar nak jumpa buah hati pengarang jantung. jantung apa, jantung pisang. pisang apa, pisang emas. emas apa, emas putih. putih apa, ehhh sudah sudahh.

Apa apa pun, enjoy la entry di wordpress tu ok. Tata

Thursday, May 20, 2010

another blog, perhaps?

hello semua ! 

I ada blog baru ok, tapi tapi blog ni 100% in English tahu

Sebenarnya, I decided nak ada blog yang fully English sebab nak improve English I.

Lagipun, blog ni rojak buah kan. Hehe.

Siapa yang macam terror English boleh la datang jenguk blog English I ni, betul kan sikit Grammar I yang caca marba tu haha.

So, just click HERE

Enjoy !

Wednesday, May 19, 2010

3 NIGHTS, 3 CONCERTS, 1 VENUE

yaw peeeeppssss. Mentang mentang dalam proses nak ajak orang vote for GBC, tak habis habis yaw peeps. Korang semua pun mesti dah naik meluat kan kan? Ada aku kesah? Haha.

So this is about Youth 10, again. Kan hari tu I ada bagi link for those yang nak kan free passes kan? You all masih belum terlambat lagi sebab they still giving the free pass for those yang register. Nak register, just click kat banner Youth 10 kat sidebar tu ok :)

So as u all know, kat Youth 10 ni ada entertainment festivals too right? Bagi yang tak tahu menahu lagi pasal event ni boleh click kat banner Youth 10 tu jugak, macam macam info ada. Ok back to the main topic, dalam masa 3 hari berlangsungnya this event, akan ada jugak 3 concerts as below ; 



Day 05 - my favourite quote


this is my favourite quote.
reason?
21 years of living, seriously said, most of the things yang I buat berjaya, adalah sebab I tak pernah putus harap dengan cepat.
Even when I first time having relationship with Chako
We're facing a lot of problems. Even my friends sampai suruh i leave him kalau banyak sangat masalah.
But then, I just follow my heart, 'try it one more time'
Thank God, few weeks after broke up, we get back together.
Jangan cepat give up, Tuhan mesti akan bagi kita bahagia kalau kita terus bertahan :)


p/s : nak balik KL packing barang nak pindah rumah, can't wait :)

GILLER BATTLE CREW !

yaw peeps ! whaddup? cehh belagak hip hop la pulak mentang mentang nak promote b boy. haha. 
ni nak tanya, u guys tengok tak showdown 2010? I baru je tengok tadi. Haha. Bukan apa, jarang la tengok TV ni. I memang minat dancing, minat breakdance. Tapi nak jadi b-girl? A no no for me. Haha. Setakat dance macam Agnes Monica tu i terror la. Kalau nak tunggang terbalik, kepala pusing pusing atas lantai memang wassalam la. Haha.


 So al kisahnya, ada la one of my friend, KHEF, dia join showdown 2010 ni with his group, GILLER BATTLE CREW (GBC). GBC ni memang gempak la sebab pernah represent Malaysia for BOTY SOUTH EAST ASIA 2005 in BANGKOK, BOTY ASIA 2007 in KOREA, BOTY ASIA 2009 in SINGAPORE and OUTBREAK 2009 in PERTH. Seriously, I tak tahu la pulak kawan I ni terror gila dance sampai macam ni. Sometimes I ajak dia keluar pun dia just cakap tak boleh sebab ada show kat Jom Heboh etc. I ingat diorang ni dance like a normal b-boy la, biasa biasa. Sekali tengok performance diorang tadi kat Showdown 2010, rasa macam, OMG, kawan aku ke ni? HAHAHA.



yang kanan tu GBC :)


So just vote for them. Send SD (jarak) GBC and sent it to 33399.


go GBC !

Tuesday, May 18, 2010

math susah? tipu, tipu.

hello semua. I terpanggil untuk buat entry ni lepas baca entry Mieya pasal dia suka matametik, kat sini. Same like her, I love maths too. Zaman sekolah dulu I ada 3 subject yang I suka, Bahasa Malaysia, Math and English. BM I suka sebab my mom cikgu BM kan, so idea untuk tulis essay memang banyak sangat. Bayangkan I pernah tulis essay yang mengandungi 999 words. gila kan? Hehe tu pun sebab nak masuk pertandingan menulis esei. Rindu zaman sekolah Then english pulak I suka sebab since primary school, my english teacher semua best best. And bayangkan, I tak pernah bosan belajar english. Paling best masa Form 1, belajar english melalui lagu. Kira macam teacher pasang lagu tu, then suruh kita isi tempat kosong yang ada kat lirik lagu tu. Fun isn't it?


Tapi Math, subject yang most of Malay student benci ni, I'm the one who interested on it. Maybe sebab dari kecik my mom la yang tolong I buat kerja math. Dia la yang paling marah sekali kalau soalan math yang senang pun I tak boleh buat. Hehe. Tapi buat math ni one thing je, kalau kita dah dapat settle kan soalan math yang paling susah, it feels like we own the world. Hahaha over gila perbandingan dia :P 


TAPI.....


for those who read this title, please help me !

I ada kemusykilan ni. I nak tanya, apa maksud benda ni? 



Benda ni ada kat nuffnang kan? You guys choose mana satu? I tak faham la T.T

Day 04 - My Favourite Book.

May favourite book is. . . . .  MY FINANCE BOOK ! kahkahkahkah memang tak lah kan. Even I habiskan most of my years with finance book tapi tak ada la sampai jadi my favourite book. oh no no no. Well nak dijadikan cerita, my favourite book is an English novel. Buku ni la yang jadikan I addicted dengan English novels. Kalau dulu, asyik asyik layan novel Alaf 21 kan, berangan je la kerja nya. Ingat lagi, my mom sampai sorok lah novel tu sebab cerita dia mostly pasal husband and wife je. Baca pulak masa Form 3. Memang tak boleh blah la kan. Hehe.


So the novel is,

Bertahan



hello cicakman.
Happy 6th month anniversary.
Nanti I balik, kita makan sedap sedap lagi eh.
Eh silap, u je makan sedap. I kena makan cover, on diet kan. Hehe
I you, forever and just you.
I pray everyday, hopefully our relationship will never end. AMIN :)

I texted him somewhere around 11 pm - 12 am. But then as usual, not delivered, battery flat lah ni. Then I got a message from him; 


aww i miss you even more sweetie !

p/s : I'm moving out from my house in Bangsar, soon ! Got another house, in Bangsar too ! And have swimming pool ! Yahoo ! :P

Monday, May 17, 2010

TENDANG BOLA pun boleh pergi Brazil !

Ok, entri ni special untuk semua kaki bangku, eh silap, KAKI BOLA yang bukan kaki bangku. ha ha ha. Nike presents to you, the new tournament for this year !



NIKE CUP KUALA LUMPUR 2010, 5 VS 5 STREET SOCCER !

You guys seriously tak boleh lepaskan peluang keemasan ni. Sebab apa? Sebab if you win this tournament, you guys berpeluang memenangi hadiah utama iaitu pengalaman latihan bola sepak di brazil ataupun program latihan ekslusif bersama Brasil futsal Akademi di Malaysia ! WOW TENDANG BOLA JE BOLEH PERGI BRAZIL ! Hebat, memang hebat hadiah dia. Walaupun I tak tahu main futsal, haha, tapi untuk korang yang berminat sangat, just click SINI untuk maklumat lanjut dan untuk mendapatkan borang pendaftaran.

Apa tunggu lagi , kata JAGUH BOLA kan? :D

new burger king outlet in Ipoh !

Ipoh , Ipoh , Ipoh.

Dulu mesti I merungut pasal Ipoh. Apa ada kat Ipoh ni? Wendy's tak ada, Victoria Station tak ada. Ewah ewah, habis kaya la nak makan kat Victoria Station? Haha. Tapi paling banyak merungut sebab tak ada boutique best best kat Ipoh ni macam Forever 21 ke, Cotton On ke, tu la sebab I jarang balik Ipoh. Cehh cehh alasan je tu padahal sebab tak nak tinggalkan si buah hati pengarang jantung. Hihihi.

Tapi, macam bulan jatuh ke langit je tiba tiba semalam sebab my mom bagitahu ada Burger King baru bukak kat Ipoh. Betul betul sebelah Jusco Ipoh. Wah, tak boleh jadi ni mesti kena try ! So hari ni, dengan semangat yang berpadu-padu *apakah?* , me and my family pergi menyerang Burger King di De Garden Ipoh, betul betul sebelah Jusco, tapak Courts Mammoth yang lama. Yang best lagi, kat De Garden ni ada Ayam Penyet jugak, yummy. Tapi yang paling paling dan paling best, dekat De Garden ni ada London Weight Management ! Hahaha lepas makan Burger King boleh pergi kuruskan badan, kahkahkahkah memerli gua betul tempat ni !

photo ehsan dari http://www.j2kfm.com


p/s : Ipoh dah makin best tapi kalau ada lrt lagi best !
Next Previous Home