Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Wednesday, April 21, 2010

Tuhan tak buat life kita macam ni kalau kita tak mampu hadapi.

Gaduh lagi.
I tak pernah salah kan takdir kalau i gaduh dengan Chako
Sebab i percaya, gaduh dan makian tu la yang mematangkan relationship kami.
Pasal ex dia? I dah penat nak bergaduh
Cukuplah I tahu mereka sekadar nak berkawan. Ok, I percaya kan mereka.
Tapi kalau diorang tipu macam mana Huda?
Takpelah. There's always karma. I tak mintak karma tu terjadi pada mereka.
Tapi Tuhan tahu tugas-Nya. Dan Tuhan tahu apa balasan pada orang yang dah rosak kan hidup orang lain.
Susah kami, senang kami, kami sama sama rasa.
Takde siapa pun yang cerita kami happy macam mana, kami sedih macam mana.
Cukup la kami yang tahu.
Mungkin gaduh tu semua buat sakit hati.
Tapi I belajar sesuatu hari ni, takpelah sakit hati, janji kita makin kenal siapa diri kita masing masing
Apa jadi kalau one day you break up dengan Chako?
Honestly, I tak pernah terfikir apa yang akan jadi kalau i break dengan dia
Tak pernah ada langsung dalam fikiran i.
Tapi kalau jadi jugak, ini je yang boleh I cakap
Bantu aku membenci mu
Ku terlalu mencintai mu
Diri mu begitu bererti buat ku
Lirik lagu, walaupun  bukan ayat sendiri dari hati, tapi benda ni ikhlas dari hati.
God knows how much i love him
Even ex dia pun tak boleh bayangkan macam mana I sayang kan Chako.
Betul kan,
Tuhan tak kan datangkan masalah pada kita kalau dia tahu kita tak pandai nak handle.
Semua masalah yang i hadapi dengan dia, I try settle kan elok elok.
I dah besar, maki maki tu bukan la cara yang baik untuk settle kan problems.
I cuma nak Chako, ex dia and semua orang tahu, I tak main main dengan dia
I'm 21, bukan masa yang sesuai untuk I flirt. Masa bersuka ria dah habis. DAH HABIS.
Everyone, tell me, should I give up for the person who I love the most.
I tak sampai hati kalau nak end kan relationship yang I pertahan kan 5 bulan.
I tak kisah kalau semua orang nak cakap I sedih je bila dengan dia.
I tak kisah orang nak cakap yang dia takda apa nak bagi kat I. Kenapa I sayang dia sangat?
I tak kisah kalau orang nak cakap I tak ada masa depan bila dengan dia.
Mungkin dia teruk tapi dia lah yang terbaik untuk I. YANG TERBAIK.
And at the end, I promise to myself.
I akan pertahan kan relationship ni. Pedih macam mana pun, i'll try.
sebab one thing yang I percaya,
Tuhan tak kan hampakan hamba Nya yang dah berusaha untuk pertahan kan sesuatu.
Tuhan tak kan hampakan hamba Nya yang telah mencuba walau dia tahu harapan yang ada cuma sedikit.
Walau one day I terpaksa kehilangan dia, dua benda ni tetap I akan percaya.


Huda, insyaAllah, everything will be fine. :)



Menangis bersama, ketawa bersama, ku bersumpah harap kita mati pun bersama.

3 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Tfaaaaaa said... REPLY

ramai orang cakap tfa slalu sedih bila dengan bf.tapi xkisahlah..

ramai orang xsuke bf tfa..dorang cakap kitorang xsesuai..
tapi bukan dorang yang nak kawen dengan bf tfa pon..

so tutup telinga bile kite dengar crap macam tu huda..kite je kenal sape kite..macam mane hati kite..

only ourself yang kenal kan..

so just take a good care of yourself and your heart..all by yourself..

sume crap tu xkan habis selagi ade manusia dalam dunia ni sayang :)

hudhud said... REPLY

thx fer the advice tfa :)

sueIM said... REPLY

please . be strong , everything would be very oke :)

Post a Comment

Next Previous Home