Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Friday, April 30, 2010

your favourite compact powder.

ok kakak kakak semua, hari ni I nak cerita pasal my favourite compact powder. Jarang kan I nak story pasal make ups and stuff sebab seriously I sangat jarang make up. Kalau keluar pun i just letak compact powder and eyeliner je. Dulu i ada foundation, tapi dah hilang. Dah la mahal foundation tu I beli, rm50+, mahal la tu bagi I as a student.


I ingat lagi, at first I nak beli Bobi Brown's Foundation yang price dia sampai RM100+. Gila kan? But then I decided nak try Loreal punya dulu. Tapi lepas foundation I tu hilang I rasa dah malas nak beli sebab macam takde effect pun. HAHA. Ada la sikit tipu la kalau takde langsung. Maybe sebab kulit muka I jenis berminyak so make up semua cepat tanggal so that's one of the reason jugak la why I hate make ups.


So back to the topic, hari ni I nak cerita pasal Garnier Light Compact Powder. Before I guna this product, I dah guna banyak produk lain. Tapi semua nya tak berkesan. Kira macam tak memuaskan hati I la even tough product tu from famous brand. 


So nak dipendek kan cerita, I start guna Garnier Light Compact Powder ni last year, somewhere around October macam tu. Tu pun lepas I nampak product ni dekat Watsons Pharmacy. Masa tu ingat lagi, I siap cakap 'Eh Garnier pun ada compact powder?'. Hehe gila ketinggalan zaman kan? :P


So I pun beli la then guna. Result dia sangat memuaskan. Muka I pun jadi tak berminyak untuk jangka masa yang lama la bila I keluar. And biasa la kalau student kan selalu keluar siang hari pergi class semua. Dah la sekarang ni cuaca kat Malaysia panas gila kan? Mesti all the girls out there takut kalau muka korang hitam kan? HAHA. But tell you what, if u using this product, product ni boleh protect u punya skin so that u tak akan terdedah dengan sinaran UV tu. Plus product ni juga mengandungi Vitamin C. So u all pun boleh agak kan betapa bagusnya this product.


Haaaaa apa lagi? Esok pergi serang shoping mall k and beli Garnier Light Compact Powder :)



p/s : masih dalam proses untuk mencari produk rambut terbaik. any idea? :)

7 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

LINA JALIL said... REPLY

try loreal..bole lembut rmbut..;)

hudhud said... REPLY

really? loreal yg which one?

Yasmin said... REPLY

i pun pakai ini. hehe :D

hudhud said... REPLY

hehe good :)

anisalya said... REPLY

blh try la bedak ni...hehe...

hudhud said... REPLY

hehehe try la babe. it good for me hopefully good for u too :)

azma izatul said... REPLY

bedak ni betul2 bagus kan..saya dh guna dalam 1thn...

Post a Comment

Next Previous Home