Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Tuesday, March 30, 2010

ada sebab kenapa aku tak suka campus life aku

I ada terbaca isu racism ni kat one of my friend's blog, ALIN.
dia cakap macam mana rasa tersisih nya dia bila dia seorang je Malay then orang lain dalam group dia from other races.

well I tak nak bincang isu racism kat sini or isu pentadbiran universiti ke or whatever sebab I taw it's a very sensitive issue. And i tak nak kena tangkap ok ! hehe

tapi I have the same feeling dengan apa yang Alin rasa. Bezanya,dia bertahan. Tapi bukan I.
I tak kisah orang nak cakap i cepat putus asa or what, atau semua orang kat UM nak cakap I malas or whatever, tapi i dah pissed off sangat sangat dengan environment kat sana.
Well I tak salah kan siapa siapa pun, maybe sikap I yang memang macam ni kan.

Tapi one thing,bila I dah benci tempat I belajar, I memang takde hati langsung nak study even I suka sangat subject tu.
Nak suruh I stop? I can't. Sebab I ada scholar. Siapa nak bayar duit scholar?
I pun pernah bincang this issue with my mom. And I pun dah terus terang I nak stop study kat UM. Tapi tu la masalahnya, I can;t coz I'm holding a scholar.
So takpelah, I teruskan je. Even I hate my campus life so much.
Penat nak jaga hati semua orang. Orang tak pernah pun nak jaga hati kita.

Sometimes, hari hari i berharap things will change in my campus. Tapi entah lah. Semua tak ada kesedaran.
So I ulang balik ye. I bukan malas buat assignment, I bukan malas pergi class,and I'm not stupid ok, I'm just hating my campus life. that's it.
I tak sabar nak habiskan my degree. Then nak kerja sikit, tak dapat kerja besar besar pun I don't mind lah. Sebab I nak saving then I nak buat hairstyling kat private college.
Why private college? I rasa you guys sendiri pun boleh jawab soalan tu kan?

Just a simple advice to all of you, tak kira lah kaum apa pun, jangan berkawan dengan kaum lain semata mata sebab diorang tu pandai, atau diorang fasih bertutur bahasa anda, kawan lah dengan ikhlas. IKHLAS. 

Can't understand?

Make friends with sincerity. Not because you want something from them or you are forced to do so.

2 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Blufish said... REPLY

ohhhhhhhh uitm dgn upm lain ke ?

hudhud said... REPLY

uitm all malays :) paling best. LOL

Post a Comment

Next Previous Home