Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Saturday, October 2, 2010

Let's talk about backstabber. Opinion needed.

First of all, it's not my story. It's my friend's story. I terfikir nak buat entry ni sebab I tertanya, kenapa wujud nya perempuan sebegini ?

Watak :

A - Kawan I.
B - Lelaki tersebut.
C - Backstabber, seorang perempuan juga.

Motif utama di akhir entry ni bukan lah untuk mengutuk atau menjatuh kan maruah sesiapa tapi jom la kita fikir kenapa wujudnya orang yang begini.

Once upon a time, cewahh, haha. Ok la cerita dia macam ni. Dulu si A dan si B ni pernah bercinta. Namun putus di tengah jalan. Few months after that, almost a year jugak la, si B trying to flirt with si A balik, dengan harapan nak dapat kan si A. Dah nama pun ex boyfriend kan, mesti la si A terima balik si B ni. Lagipun, they're both single and available.

Few weeks after that, macam-macam masalah yang timbul. Si B ni kuat flirt. Perempuan sana sini dia nak flirt. Bila tanya kenapa, dia just cakap yang that other girls are just his close friends. So what ? Kalau close friends boleh la panggil sayang-sayang ? Boleh la cakap sweet ? Kalau close friends sangat apsal tak make love terus ? Hello, close friends pun ada limit ok. Even you dah kawan dengan orang tu dari kecil, there are always limitation.

So sebab tak tahan sangat , si A pun mintak break so yeah they broke up.

Al kisah pasal si C pulak. Dia ni berkawan dengan si A. Dulu time si A dan si B bercinta, selalu jugak la si C teman kan diorang keluar bersama. So imagine how close they are. Bila si A dan si B dah broke up, si C ni tanya la macam-macam benda dekat si A. Dan si A yang beranggapan bahawa si C adalah kawan dia, maka ceritakan lah semua benda. What exactly happened to her relationship.

Surprisingly , si C delete si A from her Facebook. And more surprisingly , si C couple dengan si B ! Can you imagine that ? Backstabber nak mampus. Si C sanggup putus kawan dengan si A semata-mata nak dapat kan  si B tu. Ok, I admit yang memang si B ni handsome and good looking. Even Chako pun pernah jealous masa I hangout dengan si B ni. Tapi perlu ke back stabbed kawan sampai macam ni ? Bahagia ke ?

So apa motif si C temankan si A dan si B masa diaorang bercinta dulu ? Semata-mata nak dapat kan si B ni ? OMG, so fake. I curse the day she was born !

But in this case, I tak salahkan si C sorang. Lelaki tu, which is si B pun harus dipersalahkan. Boleh dia main rembat je perempuan mana dia suka ? How can he accept backstabber ? Orang kalau nak bahagia, memang tak fikir perasaan orang lain ke ?

So, your opinion ?

28 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

adrinaqamarina said... REPLY

diharapkan semoga lepas ne, kalo A tu jumpe cinta baru ke, dye kena lebey berhati3 la. just tengok la sampai bila si C tu nak bersama B. What goes around comes around kan?

naddy said... REPLY

euyuw that girl would get the punishment soon or later.. Biasa dah dgr backstabber among our own close fren ni. Sgt tak patut~

0sh!Nz d' sen0r!ta said... REPLY

what the hell? pempuan macam ni pun wujud kat dunia. OMG. sangat bahaya!

Nazatul shima said... REPLY

hmm...lelaki tu la yg gatal..dan si C tu mgkin ade salah sikit, but perasaan sayang da cinta yang Allah kurniakan, kita xley tolak..may i right dear?:)

hudhud said... REPLY

@adrinaqamarina yah theres always karma. kesian kawan I tu

hudhud said... REPLY

@naddy tau takpe. kawan cmni tk perlu ada

hudhud said... REPLY

@0sh!Nz d' sen0r!ta haha wujud. mcm2 org lg kita tak jumpa :)

syer. said... REPLY

normal thing la..tapi idup kan ada karma..what goes around comes around la..one day si C tu akan feel the exact same situation as dye wat kat si A tu..but but..kecian laaa kat si A tu..nasib badan~~

hudhud said... REPLY

@Nazatul shima yes, lelaki tu yg gatal. the problem is kawan i tk kisah pun if si C tu nak cpl dgn ex dia. mslhnya si C ni siap delete kawan i and putuskan hbgn kawan tu semata2 nak kan si B tu. Jangan sbb cinta, kita sakit kan hati org lain.

twinkle twinkle said... REPLY

biasa la,,org bole buat apa sje utk kepuasan dorg sndiri,,ish2

wannurfazrini said... REPLY

huda, i think manusia mcm ni memang dah ada sejak dulu lagi . I rasa mcm dia tu sgtlah bodoh teman si couple tu berdating .

mogobja said... REPLY

babe! sebijik la mcm story i tp minah 2 kawan lagi ngan i smpai skang.. it happen to be mamat 2 mmg suke flirt. i malas nk gado pasal laki tp yup, it hurts.. lagi2 kwn kite y wat mcm 2..

idAti mALek said... REPLY

suka u punye opinion "close friends pun ada limit ok. Even you dah kawan dengan orang tu dari kecil, there are always limitation.".

btw, C sangt hipokrit

sastraboy said... REPLY

" So what ? Kalau close friends boleh la panggil sayang-sayang ? Boleh la cakap sweet ? "

dem!

gua buat benda ni. haha. most my friends my buat benda ni. haha.

tapi yelah, gila iblis dua dua.

err, si A tu single available lah maksudnya kan?

( ehem ehem )

Annyss said... REPLY

i ada member mcm si C tu
luckily tak kene kat i tapi almost kene kat i :(
so awal2 kne stat back up bf sblm jd pape :((
but, believe in karma :)

atiqah said... REPLY

tak patut korbankan persahabatan demi seorang lelaki yg "tak betol"...
even mcm mana pon rupa dia tapi kalu gatal mcm tu, bek ta payah...
setia itu penting kan.. :)

Sophie Al-yahya said... REPLY

ini satu kegilaan!!!

opinion I : B dan C macam vodoh (sorry terkasar bahase) C tak patut putuskn persahabatan.Just be honest ajelah. lbih baik honest walaupun itu sgt menyakitkan,tp bila dah jd mcm ni,lagiiilah menyakitkan bg A. si B pulak,hurm,sorry to say.kalau dia betul2 sygkan A,dia takkan kapel dgn C. Ini bermaksud, A kenalah lupakan lelaki mcm B itu..huhu... not worth it at all..

hudhud said... REPLY

@syer. tu laaa, kesian dia. cpl dgn malay je mst dia tk jadi. i suruh dia cpl dgn mat saleh haha

hudhud said... REPLY

@twinkle twinkle we call tt selfish kan

hudhud said... REPLY

@wannurfazrini dia teman sbb dia nk tgk muka lelaki tu bg puas. LOL

hudhud said... REPLY

@mogobja yah mamat ni pun sama la kuat flirt. but as a frnd, we shudnt backstabbed our frnds kan. girls skrg dunno how to behave huh

hudhud said... REPLY

@idAti mALek hehe ye la, org slalu ingt kalau close frnd, blh buat apa je. menyampah ai tau hehe

hudhud said... REPLY

@sastraboy ish, jangan u. kesian gf u nti hehe. a ah single kenapa? haha

hudhud said... REPLY

@Annyss really ? tk perlu kawan org mcm ni u. dia tk blh tgk u lbh sikit dr dia tau

hudhud said... REPLY

@atiqah org skrg mana penting kan semua benda tu. janji mereka dpt apa yg mereka nak. huh

hudhud said... REPLY

@Sophie Al-yahya A dah lupakan pun. betul tu not worth it. nvm, theres always karma :)

sastraboy said... REPLY

takde. nak tanyakan bagi pihak lelaki lelaki yang singgah blog ni tapi segan nak tanya.

ouh, sebab dia single. dia ada blog? haha.

miMiE aZiMaSK ^V^ said... REPLY

waaallllllaaaaweeyyy
giler kuang ajaqqqqq

Post a Comment

Next Previous Home