Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Tuesday, November 23, 2010

22 November adalah hari yang panjang.

Aduh, mood nak study serious takde. Langsung tak masuk apa yang I study. Entah la kenapa malas sangat. By the way, ini cerita semalam. Mula-mula ingat malas nak cerita tapi sebab bosan sangat, cerita je la. No special occasion pun.

Tapi yang tak boleh belah nya, semalam I tengok Harry Potter and the Deathly Hallow for the second time ! And this time I'm using my student card. Bodoh nya I selama ni sebab tak sedar yang I boleh guna student card. Terlupa. Ciss membazir je RM 13 selama ni. Kalau student card , tiket RM 8 je kot T___T

Ok , kita start cerita pasal semalam. Ready la baca I merepek dalam entry ni. HAHA

I woke up yesterday at 9 something. Weirdo. Sebab I tidur pun somewhere around 5 am. Kejap je la kiranya. Takpela, mandi, makan semua then I ajak my dad pergi repair phone. At first ingat kan nak pergi repair kat kedai phone biasa, but then my dad suruh repair kat Sony Ericsson terus. Lucky me sebab Chinese kat kedai tu cakap jangan repair kat kedai biasa coz phone I original.

So nak ingat kan dekat semua jugak la, if phone you original, terus pergi dekat phone you punya service center. Macam Nokia ke if you una phone Nokia. Sebab takut kedai phone biasa ni, bila dia repair, dia ambik sekali parts in your phone. Because it's original.

ni la phone I yang rosak tu.

Dah settle kat Sony Ericsson, ingat kan nak terus balik je sebab plan nak tengok movie petang nanti. Tapi on the way nak balik rumah, ternampak pulak Proton so my dad singgah la kejap sebab nak tengok Inspira. Well not bad, takdela besar sangat kereta dia. Tapi kalau untuk orang yang gila kereta, dalam dia maybe gempak jugak la. Tapi tak cukup menarik minat I lagi untuk beli. I suka lampu dia je. HAHA. 

Tak tau la tuah apa semalam kan, ada sorang salesman Proton ni ajak kitorang makan dekat dalam. Sebab Proton sambut anniversary dia yang ke 25 ke 20 I pun lupa. So apa lagi, nasi briyani kot. Melantak je la. Air dia paling sedap. Tak tau nak cakap air apa, tapi memang sedap la. Kalau tak sebab segan, dah lama I tambah dua tiga kali. HAHA.



Perut kenyang, suka hati lalu kami pun balik rumah. Dalam jam 4 lebih macam tu keluar balik menuju ke Jusco dengan matlamat nak tengok wayang. Kesian my dad terpaksa hantar lagi. Kalau la I tau drive. I cuak sebenarnya. Bukan tak pernah belajar, tapi takut. Chako siap ajar I lagi pukul 5 pagi macam tu dekat parking Giant Ulu Klang tapi tetap tak berani. Huhu.

Sampai je Jusco, terus I pergi beli ticket movie. Ye, cerita Harry Potter lagi. Sebab nak teman budak-budak ni punya pasal. Takpela, kata die hard fan ? HAHA. Sementara tunggu movie start, kitorang hangout dekat tempat mainan lagi. Ok, ni tak terpaksa sangat la sebab I memang suka pergi toys department dekat Jusco. Nak tengok Hot Wheels and Barbie. Rasa macam nak beli pun ada !


serious tak faham kenapa budak-budak sanggup beli gasing bodoh tu sampai RM 30. Duhh !

Dah kata pun diva, mesti la ada gambar aiiii. HAHA.



Lama gila dekat toys department ni. Lepas dah beli, pergi tengok movie, then tunggu ayah I ambik. Perut dah lapar gila, makan kat rumah je walaupun berhasrat besar nak makan McDonald. Takpe, lain kali la kita tambah berat badan. HAHA.

Fuhh, entry yang panjang. Bye bye

3 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Liyana Lunia. said... REPLY

ghaha i boleh bwk kereta pun takut lagi derr :( ksian org kene amik n hantar HAHAHA

little cart00n said... REPLY

hud-hud..
heheh..i pun boleh bawak kete, tp my mum pulak tak berani lepaskan anak dara dia ni g bawak kete jauh2..so i kenalah bawak kete kat area2 umah je..kesian kan? haish! ;p

f.a.r.z.a.n.a said... REPLY

huddd, beranikan diri oke. nanti klu emergency, u tak kelam kabur riteee. hehe

Post a Comment

Next Previous Home