Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Sunday, November 14, 2010

I need help about Churpchurp !

I tahu dah ramai orang guna Churpchurp. I baru start guna dalam this month. Reason ? I don't know. I think I'm the type of afraid of trying something new. HAHA

OK, nak dijadikan cerita, I baru buat tweet assignment di dalam last week. Surprisingly, duit I dalam account Churpchurp dah ada RM 1.33 . No, no I'm not as rich as you all yang maybe dah ada beratus dalam tu kan. But what I'm going to say is that, it's so worth it !

And, yang paling penting, duit tu I dapat hanya dengan satu tweet sahaja. Sebab I ada lagi 2 tweet yang belum di approve. Takdela banyak sangat but rasa macam berbaloi jugak la.

Tapi , I tak berapa nak faham sangat pasal Churpchurp ni. Got few question. Hopefully someone can help me.
1. Tweet tu, lepas kita submit, and dia dah approve, apa yang kita kena buat lepas tu ?

2. Apa yang I kena buat dengan Facebook i ? Meaning like apa kegunaan dia sync kan Churpchurp with Facebook ?

3. How much I get per click ?
Hopefully siapa yang dah kaya dengan Churpchurp ni boleh tolong I. Thank you :)

12 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

RaafikJahat said... REPLY

1) Lepas dah submit, tunggu je lah dia published. Tweet yang memenuhi kritea je yang dia akan published.

2) Pasal tu i tak sure sangat. Hehe.

3) I think kita punya earning based on how many times kita dah sumbit tweet tu. If im not mistaken la.

I pun baru buat, okay la. Ada la beberapa ringgit yang masuk. Lagipun benda senang nak buat, senang dapat earning. :)

sherah said... REPLY

sayang i pun ada akaun churp jugak.ey cane u dah dapat income?i tak paham dow. ko update blog then ko tweet ke or
ko dapat assignment yg dia bagi then ko tweet ke cane?omg tak paham dow :(

lassiegewdix said... REPLY

churp churp ?
twitter ?
lassie lagi lerh tak paham .
pulak tak aktif bertweet2 :((

ken said... REPLY

1) kalau dah submit, churpchurp sendiri akan "tweet" pada masa yang sesuai..

2) tunggu adv assignment untuk FB

3) lebih follower, lebih earning.. :)

Amirrah Zawani said... REPLY

i pun x tau sgt..
baru dpat first asignmnet 12 hb lepas..
tp sampai hari ni status pending lagi..
cuti sabtu ahad kot.. waa rugi la, dh la iklan tu smpai 16 hb je..

Anonymous said... REPLY

What's Churpchurp?

cik aiLebiu said... REPLY

1- xde buat apa2 kot..sbb lps dh approve pihak churp2 yg akan handles everything lps tu..ni setakat yg i tau la..correct me if am wrong..

2- i've no idea ;)

3- depends on ur follower...lebih kurg mcm BE jg..


Ini apa yg i faham so far based on my little research..i x reg lagi pun churp2 ni sbb follower i sket hehe ;)

PinQib said... REPLY

x reti la,,. xda punn akaun churp3

PinQib said... REPLY

xda pun akaunnn

PinQib said... REPLY

boleh komen ke apa ni..
napa x wat pop up...
waaaaaa

shima said... REPLY

baru dpt bape sen je ngan churp2.i also quit blur ngan churp2 nie.

nur hidayah isa said... REPLY

love churp2..sebab 1 tweet je dapat byk earning..hehe..rasanya earning tu dapat based on follower kite kot..tak sure lak dia ade kire per click ke tak...

Post a Comment

Next Previous Home