Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Monday, November 29, 2010

Style that I love but afraid to try ! Fashion advisor needed !

I banyak tengok style ni untuk orang yang bertudung. I never know if it's suitable for me or makes me look super ugly , seriouly, I never try it before. I don't even know where to find this kind of long dress. Contoh yang banyak I tengok ada pada Yuna and her bestfriend, Hana Tajima.





pictures credit to Hana Tajima's blog and http://fashioningfaith.blogspot.com/

I supeeeerrrrr loveeeee this style ! Cardigan I dah ada. Just that long dress, I tak nampak lagi dekat mana-mana. Ada yang tau ke ? Ke nak suruh I beli kain and jahit sendiri ? HAHA you wish. Somehow , does it looks weird if pakai macam ni but without the hijab ? 

Btw , for my readers yang love fashion and also wearing a hijab, you can try check out this website ; http://fashioningfaith.blogspot.com/ .

P/S : oh sudah lama ku tidak mendesign dress. HEHE :)

22 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

eqacashperlala said... REPLY

long dress banyak jual dekat nichii and forever 21

kalau nak murah, selalu kat uptown or tesco pun adaa :)

Zyash said... REPLY

Try la...pastu tepek kat blog...anti kitorg komen ok ke x....

hudhud said... REPLY

@eqacashperlala i know but i nak plain long dress :)

aRuL aSh.. said... REPLY

nice~

eqacashperlala said... REPLY

kat uptown siyes ade
takpun blogshop.
kena rajin godek :)

cik aiLebiu said... REPLY

kalau nak berfashion kena berani...rasanya banyak blogshop ada jual dress camni...

Liyana Lunia. said... REPLY

haha i sgt lah tak sesuai nak bermakeup makeup ni GAHAHA

Liyana Lunia. said... REPLY

eh apa aku mengarut ni.

"i sangat lah tak sesuai berfashion fashion ini"

Ery Farieha said... REPLY

HAHA

i pon tak berani

xP

♥ Roshazzy Shag ♥ said... REPLY

Try usha Hajaba :D

Hanimmz said... REPLY

hee i pun suka long dress ni tp ssh kot nak cari size utk org bdn terbesar mcm i ni then i end up beli dekat bundle je tapi kena pandai pilih lah :)

Amirrah Zawani said... REPLY

cantik kan tgk dorg pakai..
kalo i pakai cm x confident je..=_=

Rara Nasiha said... REPLY

sekarang baju2 macam ni banyak dear. kena pandai carik la. yang murah2 pun ada. :)

mogobja said... REPLY

Leclothes Shop

search kat fb, cuba u try ni.. or maybe bole request ke dress mcm mana u nak :)

rossoneri said... REPLY

okey je pakai dress ni wpun xpakai tudung..
kalau nak suh kita pakai long dress ni xada maknanya lah..kalo nak pakai pon,kena pakai long cardigan jugak sbb nak tutup belakang tu, kang seksi pulak, bahaya...

z a n a said... REPLY

same la dgn i. teringin gak tapi i tak cukup tinggi. nanti dress sume sapu lantai. haha. kena potong la jwbnyee.

lily lotus said... REPLY

mcm2 gaya ada. kalau kena pada style apa salahnya kan :)

Fitrihadi said... REPLY

woah cuba ar..mesti cun nanti hihi

PinQib said... REPLY

heh. la ingat adik dia, upenye besfren sbb pomppuan ni ikot kan masa p london tu??


CIKGU SEKARANG GARANG!
Kisah Jiwang. MUST READ!

Marya Hana . said... REPLY

suke tgk style mcm ni.
sekarang tgh femes ..

adrinaqamarina said... REPLY

hari tu shuping long dress yang plain kat M&G. tengah sale.

erk M&G sini la. kalau kat msia mst tengah sale jugak kot, sebab nak akhir taun kan?

Rania said... REPLY

Hai, Hud Hud! Salam kenal.
Thank you for mentioning my blog here. I really appreciate this. You have an interesting blog, Hud Hud... :)
Keep it up!

Post a Comment

Next Previous Home