Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Saturday, November 20, 2010

Harry Potter and the Deathly Hallows ( Part 1 )

I admit it's pretty hard to get a nice seat in the cinema for this movie. The lucky one maybe paid it up using credit cards. HAHA. Even book online pun dapat seat yang bahagian depan je. Pfft. So I suggest for those yang berhasrat nak tengok movie ni di seat yang best-best, make sure beli tiket awal-awal.

My opinion ?

As for a die hard fan of Harry Potter, you might find it's still interesting . Like me ! Hehe. I rasa movie ni ok. Tapi tak sehebat the Harry Potter 1 till 6 la. Maybe sebab Harry Potter 7 ( Part 1 ) ni takde scene dekat Hogwarts langsung. There's no more Harry's character as Hogwart's student.

Dalam HP7 ni , pengikut Voldemort dah makin ramai. So that Harry Potter tak lagi selamat especially after the lost of Dumbledore. Dumbledore did left him few clues tapi dia sendiri pun tak sure dengan apa yang dia nak buat dengan clue yang dia ada. Plus, he can't accept any more losses because of him. So much emotional part in this movie which I can conclude that it's pretty a hard genre movie.

No more Hogwarts , no more too much of fun. It seems like kita boleh rasa yang OMG, there's no a safer place for Harry Potter. Tapi I dapat rasakan dalam movie ni, Draco Malfoy and Profesor Snape macam tak sampai hati nak serahkan Harry Potter dekat Voldemort. You can find their expression masa scene Bellatrix Lestrange trying to kill Hermione.

Well, I tengok movie ni on 18th November hari tu. Masa release day. 18th November kan my first year anniversary dengan Chako. Haruslah tengok. Nasib baik Chako pun enjoy tengok movie ni jugak even mula-mula dia nak tengok lain. Mana boleh ! HAHA.

Too bad there's no photo on our special day sebab phone I rosak. Keypad rosak. Sobbss. Tengok la esok lusa baru I repair.


Tak sangka dah setahun relationship kitorang. Rasa macam baru semalam je couple. Pray for us ok :)

16 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

lassiegewdix said... REPLY

oh my dear !
lassie tak sabar nak tngok part 2 !
aiyak !

cEro said... REPLY

aku smpai sudah tak dpat tiket..
arrghh!!! tensi!!

adrinaqamarina said... REPLY

naseb dye ada part 1 part 2, so tak de lah macam cerita dye macam potong2.

tak sabar nak tengok jugak la~

MangkOk cHenTa ♂ said... REPLY

hohO..
aku tgk jugak mase 1st day release...
paling sedeyh part tobby mati...arghhh...sadis habeh..siap nanges2...tetibe je watak tobby muncul n then senang2 je kiok...sampai aty....
tp siyes..xleh lawan HP1 yg terbaik...coz sume sgt comel tyme tu...

liyana aziz said... REPLY

comel!!! yela, nak carik one fine day, nak tengok dari mula encik harry ni.. hahaahahhaha.. happy2 selalu yek?? =)

yayalya said... REPLY

ohhhhh mcm best ja!! tak dapat tgk lagi...huhu

Sophia Rani said... REPLY

nak juga tgk harry p.. lom tgk lagi.. tersilap lorw tertgk skyline td.. tak best!

hudhud said... REPLY

@lassiegewdix tau takpe, lama lagi kottt

hudhud said... REPLY

@cErohehe cuba lagi. book online sng :D

hudhud said... REPLY

@adrinaqamarina potong jugak la kiranya sbb part 2 bulan jun thn depan haha

hudhud said... REPLY

@MangkOk cHenTa ♂ yahhh lepas sorg, sorg org yg jaga harry mati. mmg sedih la. kesian diaa

hudhud said... REPLY

@liyana aziz hehe tq :)

hudhud said... REPLY

@yayalya tgk jgn tk tgk ! :D

hudhud said... REPLY

@Sophia Rani rugi ok ! cite ni mmg best :)

Nuraini S said... REPLY

Yeah , cerita nie memang best . I tengok hari rabu , 17th . Cant wait for part 2 . macam macam conclusion yang i nak buat hoo .

hudhud said... REPLY

@Nuraini S eh how come u boleh tgk on weds ?

Post a Comment

Next Previous Home