Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Monday, November 22, 2010

Stop Child Abuse

Pernah tak kita terfikir kenapa ada orang yang sanggup dera anak-anak kecil ? Lagi-lagi kalau budak tu comel sangat. How can they hurt the children, the babies ?


This is Adam ? Remember ? He's my cousin's son. Even I jarang sangat jumpa Adam tapi I sayang dia sangat-sangat. He's not even my son. So I tak faham kenapa ada yang sanggup dera anak sendiri. Tak sayang ke dengan anak tu ? Kalau tak suka kanak-kanak, so kenapa nak ada anak ? Come on, dunia zaman sekarang dah banyak cara untuk stop you for being pregnant, or getting a children. 

Please, if you hate children, please don't think of making one.

Kadang-kadang bila baca dekat paper ada orang dera anak sampai mati, I rasa macam sia-sia je kehidupan budak tu. Kalau tak nak sangat anak tu, baik bagi dekat I. Bagi dekat orang lain yang nak jaga. Jangan la seksa dia sampai mendatangkan maut.



And one more,

I hate it so much when in some country , they forced boys to become a soldier. Pity them. Macam mereka ni semua tak ada kebebasan untuk memilih . Kecik-kecik dah terpaksa berjauhan dengan family. And the worst thing is, they learnt how to kill people at the very young age ! What kind of lesson yang pemerintah diorang cuba bagi pada kanak-kanak ni ? 



So come with me, let the child speak. Stop child abuse. Love the children. They are our hope for a better future. It supposed to be easy being a children. Don't make it hard. Because in future, when they become an adult, that is the real time to face the hard life. Not at the very young age. Think again, people.

unicef

BLUE RIBBON FOR THE KIDS !

P/S : Pictures credit to google.

7 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

a n a s t a s y e a said... REPLY

Anastasyea sokong hud hud. Penderaan kanak² mesti dihentikan!

hudhud said... REPLY

@a n a s t a s y e a betul tu ! diorg kecik lagi tatau pape, kesian okayy

liyana aziz said... REPLY

love this entry so much! kesian kan?? lagi nyampah dengan yang buang baby, tau buat tapi x tau nak handle cane.. budus!!

masshie mastura said... REPLY

eh ur blog gojesla ;):)

nana said... REPLY

kesian kan kecik2 dah kena pegang senjata padahal kat negara lain budak baya diorang still pegang toys kat tgn

rizputra7 said... REPLY

betul2.kalu nak rotan anak tue sikit2 dah ler..

P/s : teringat zaman budak2 dulu asyik rotan jer sebab nakal sangat hehehe

hamzah ian said... REPLY

kesian budak2..

Post a Comment

Next Previous Home