Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Sunday, December 19, 2010

Aku tak bercuti ke Paris and London macam kau.

Hello guys !

Dah dua hari I tak blogging rasa rindu pulak. Duk fikir pasal blog je masa cuti. Ok tipu je. Hehe. I fikir pasal Chako la. Even holiday fun and best , tapi hari-hari I fikir pasal dia. Hope to meet him soon, insyaAllah :)

Oh by the way, I just came back from Malacca. As you all know, I holiday ke sana dengan my family. Bertolak dari KL dalam 10 pagi macam tu. And sampai-sampai je terus jam especially dekat Jalan Gereja. I menyampah sikit Malacca sebab jalan dia banyak one way. Bila dah terlepas satu simpang mak oi jauh gila nak u-turn balik.

Kitorang pergi hari Jumaat so sampai-sampai je memang my dad and lil bro kena pergi solat Jumaat dulu la. Sementara tunggu diorang , my mom, lil sis and me, kitorang pegi shopping dekat Dataran Pahlawan Mall I think. Well not bad tempat tu. Ada Nichii, MNG, macam-macam boutique best la ada. So I just beli jeans and few shirts.

We went to few places after that. Jalan-jalan je.Tapi tempat bersejarah tak pergi langsung HAHAHA. Sebab dah selalu sangat pergi. Asal pergi Melaka je pergi Stadhuys. Bosan. So this time we decided to go to place yang kitorang tak pernah pergi. At first plan nak naik Menara Taming Sari tu tapi tak jadi sebab semua macam nak muntah lepas naik River Cruise. Haha mabuk laut la konon.

On Friday night , plan nak pergi Jonker Walk. Tapi tak jumpa ! Serious tak jumpa, hampa tau. I baru ingat nak cari vintage stuff kat situ. So sebab dah tak jumpa my dad cari la tempat makan. Tapi susah nya nak cari tempat makan Melayu. My mom tak nak makan dekat mamak. So kena la cari kat tempat Melayu jugak. At last kitorang jumpa satu kedai nasi lemak kukus dekat area dataran pahlawan la. Sedap gila kot nasi lemak dia sampai dah balik KL pun my dad cakap nak pergi Melaka semata-mata nak makan nasi lemak. Pfft. HAHA.

On saturday we went to Botanical Garden and Jusco. The big one. Can't recall the name of the shopping mall. Botanical Garden, for me, takdela best mana pun. Best naik buggy ride tu je la. Tapi kena ada lesen ok or atleast tahu nak bawak kereta. Kalau tak, ke laut la kau. HAHA. Sebab you guys kena lalu dalam hutan.

Lepas pegi botanical garden baru pergi rumah my aunty untuk solat then lepas tu baru la kitorang pergi Jusco besar tu. I tak shopping pun just my lil bro je beli baju dekat Oreef. Cheap ! Jealous sangat sebab baju lelaki banyak yang murah-murah. Tapi memang puas hati shop dekat Melaka coz banyak barang murah and on sale and ada my size ! Kat KL ni macam susah je nak cari ? HAHA.

Oh just a few pictures

parents :)


lil sis




belakang tu straits of malacca 


buggy ride aka barbie's car. HAHA

botanical garden


mom

dataran pahlawan


food court dataran pahlawan


lil bro

straits of malacca


River Cruise. Satu kepala RM 10 je and worth it !


Hotel room. City Park Hotel Melaka yang well, not bad :)



the big Jusco. Hehe


HAHAHA :P

Itu je cerita di Melaka. Kan best kalau I dapat text Chako masa ni. Hmm. And by the way blog ni berjaya ke peringkat ke dua dalam Blog Baru (2010) Pilihan Malaysia. Thanks pada semua yang mengundi. Jangan lupa undi untuk peringkat ke dua pulak nanti ! Hehe

14 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

MiSzy DiaN said... REPLY

Ouh bestnya g bercuti..heheh..
and tahniah coz dh berjaya ke peringkat ke2.. :)

lassiegewdix said... REPLY

sayam !
jonker walk area river cruise tu .
kne lalu jmbatan . kalau u notice lah .
ade roundabout yang ade kancil tu .
belok ke kanan . lalu jmbtan .

hahah . melake mmg besh shopping !~ stuff nye lain dari tmpt lain . i pun tak tawu kenape .

hudhud said... REPLY

@MiSzy DiaN melaka mmg best ! hehe thanks :)

hudhud said... REPLY

@lassiegewdix lahhh ? i tgk signboard merata2 ada.

adrinaqamarina said... REPLY

dah lama tak pegi melaka. haha!

ur bro tu, tak lama ag, mst ag tinggi dari u kan? hehe

hudhud said... REPLY

@adrinaqamarina tk dijamin lg tgi ! haha :P

sherah said... REPLY

sayang u got one beautiful smile i always love ur teeth and the smilee.kawaiii gila do.!

hudhud said... REPLY

@sherah heyyyy mana adaa. hehe. jgn puji2 sgt malu i taw :P tq syg ! :D

Izz Azizs said... REPLY

Sis ambik gmbar guna DSLR eh? Gambar gambar semua terang & colourful, cantik aje. Btw, congrats eh. Masa peringkat satu haritu undi sis banyak kali kot. Haha :D

zety said... REPLY

so far tak pernah lagi shopping dekat melaka.congrate dapat ke peringkat kedua.

z a n a said... REPLY

hehe sukaa tgk u selalu holiday dgn fmly lorr.

hudhud said... REPLY

@Izz Azizs hey mana ada dslr. hehe. bad quality la gmbr ni edit je lbh. guna phone je adik oi :P

hudhud said... REPLY

@zetyplg best shop dekat melaka tau ! thx :D

hudhud said... REPLY

@z a n a aah i mmg selalu holiday dgn family hehe :D

Post a Comment

Next Previous Home