Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Sunday, December 19, 2010

Kahwin memang susah , tapi ingat bercinta pun senang ke ?


I love you and I'll wait for you :') I know you miss me too right ? :')

Well this entry is supposed to be done yesterday tapi sebab I was on holiday so I postponed lah. Hehe. One year and one month. Seriously the longest relationship I ever had. The best boyfriend. Even orang cakap he's not the one for me coz compare to our educational level, but still, he's the best for me. Even I banyak menangis dengan dia, memang banyak HAHA, but still, he's the best. Dia mungkin bukan yang terbaik bagi pandangan you all tapi memang dia terbaik untuk I.

Dia selalu suruh I kurus which I hate it but have to do it. Bila I dah makan dekat rumah dia , then kitorang keluar, then I nak makan lagi, mesti dia tak bagi. Ye, Chako kejam T___T  But then dia adalah lelaki yang tak kedekut langsung. Kalau dia ada duit memang semua I nak beli ke, makan ke, semua on him. Macam masa my birthday, dengan my sister sekali dia belanja.

Dia paling banyak persamaan dengan I. Dia pernah cakap dengan I dulu. Dia selalu mintak kat Tuhan yang dia nak perempuan yang sama macam dia. And finally he got me. Sangat terharu kot dia cakap macam tu. Dia tak romantic. Tapi dia pernah buat candle light dinner untuk I. He actually so sweet inside :')

I miss him, seriously. Only God can describe what's my feeling now. He hates to see me crying but that's me. Senang menangis. Kalau I menangis, memang dia pujuk I sampai I ok. Even kadang-kadang dia marah sebab ye la, I lapar pun I menangis. HAHA.

Dia la yang paling tahan sekali dengan perangai I. But he's so mean. Dia selalu mengorat perempuan lain even dia depan-depan I pun. Kalau ada girl cantik lalu mesti dia cakap 'You, hot gila dia tu' . HAHA tak percaya ? That's him. But nak merajuk buat apa kan ? Bukan dia dapat pun that girl haha. Dia suka mengorat-mengorat tapi saya tahu hati dia untuk saya. Cewahhh :P

I memang try my best to get him so definitely I will not let him go easily. That's for sure. Honestly , masa mula couple hati dia memang bukan untuk I. But after one year, I boleh nampak changes. Sometimes bila I lepak tempat dia then I nak balik, mesti dia tak bagi. Kalau boleh, train pukul 11 tu baru dia suruh I gerak naik train tu. Hehe. I know he loves me now, but maybe I love him more kot hehe.

Gaduh ? Couple mana tak pernah gaduh. Kitorang pun pernah. Siap maki-maki lagi tu. Tapi Chako, sangat senang nak deal dengan dia. Kitorang gaduh, dua-dua senyap, then dia pujuk I balik. Kadang-kadang I yang start dulu cakap dengan dia. Tapi bila dia tanya then I jawab sepatah-sepatah , dia akan start pujuk I masa tu. Hehe mesti korang geli en dengar I cakap macam ni ? Haha ok dah la. Tu je

I cuma nak cakap , if you guys really love your bf or gf, jaga la dia elok-elok. Kekurangan tu biasa la. Nobody's perfect kan ? Kepercayaan memang sangat sangat penting dalam relationship. Untuk orang yang berkahwin juga. I tahu, percaya sangat tak boleh kan ? But you really should know you lover. Tahu siapa dia, perangai dia. Sepanjang I couple dengan Chako, serious I cakap, trustworthy is really,really important.

So for you guys yang in a relationship with someone, hope hubungan korang lasts forever. Pray for me also ok :)

HAPPY ONE YEAR AND ONE MONTH ANNIVERSARY, CHAKO

31 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

0sh!Nz d' sen0r!ta said... REPLY

bagus la u ni. yeap.. i setuju. bercinta bukan senang. tapi pada i setakat education tu tak setaraf, takde masalah. as long as die boleh jaga kita. dan boleh together melalui kisah suka duka pahit manis kan? tu yang penting. education tinggi pun belum tentu bahagia. kan?

Oreo said... REPLY

Akak okey kan >

Yeah,happy one year and one month annivesary

Hope semuanya ok je=D

hudhud said... REPLY

@0sh!Nz d' sen0r!ta yup, apa yg penting, kita bahagia :)

hudhud said... REPLY

@Oreook jugak la. sedih sikit :) thank you dik :)

Putree LaVida said... REPLY

heyy , sweet lah akk. takpe biar dye mengorat org laen depan kite, jgn belakang. sweet. doa sys ngan bf bahagia hingga akhir hayat. aminn ;)

adrinaqamarina said... REPLY

bukan senang nak cari orang yang betol3 terbaik buat kte. dah jumpa jaga la dye elok3. kan?

all da best huda! :)

hudhud said... REPLY

@Putree LaVida hehe tu la. thx dik :)

hudhud said... REPLY

@adrinaqamarina betul tu. kita mst jumpa org yg salah dulu . thx babe :)

sueRAFE said... REPLY

congratulation on one year and one month anniversary , still be patient keh :)

Moy Sam's said... REPLY

Wahhh best kan dapat couple yng byk persamaan ? Heh kalo I lain sikit , muka jek sama , pangai ke apa ada sama tapi lain laa . Selalu kena ejek "Ellmo bawak adek jalan jalan" . Damn . Semua ckp kitorg mcm adek beradek sbb muka sama . LOL ==" Haha . Hey happy ending dyg Chako yaww ! Shoo shuweet ! <3

eda_arbain ® said... REPLY

yihihii...acctually i suke baca post yg u tulis hud! u alwayz mix bi n bm..bi i pown makin up level lepas baca post u..hehe...luv ur love stury wit c chako..btw manaa jugak c chako pegi? tringin mowk taw...pesal u miss dya gila2...jaw sangat ke korang skrg? hehe...

Amirah Zin said... REPLY

jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles

HAHA :D

tak sabar nak tunggu entry pasal wedding Shakur & Huda :) amin !

hudhud said... REPLY

@Moy Sam's i dgn dia dh mcm mak dgn anak pun ada kdg2 hahaha :P thanks syg :)

hudhud said... REPLY

@eda_arbain ® eh bi I pun tkdela best mana tunggang langgang gak hehe. dia dekat je tp kitorg tk blh contact each other. or see each other. hmmm

era_zierah said... REPLY

best tgk korg ber2...
heheh...
cute je..
leh npk keserasian u all..
hope ur relationship akan berpanjangan hingga ke alam perkhwinan..
insya allah..
amin...

hudhud said... REPLY

@Amirah Zin kalau smpi kawin tu dh jauh dah tu. tk plan lagi la hehe

Ninie said... REPLY

sweet :)
hope u kekal dgn chako <3<3

hudhud said... REPLY

@era_zierah hehe thanks :) i pun tk sangka dpt jumpa lelaki mcm dia :D

dianna said... REPLY

OMG hudaaaa :) i can see that you are truly happy. and im happy for you too. yer betul nobody perfect, so kita tak boleh nak harap pasangan kita pun perfect kan? terima seadanya. itu yg kita patut buat. and i harap dan doa semoga both of you akan kekal sampai ke akhir hayat. insyAllah <3

kembatolo™ said... REPLY

semoga kekal. =)

hudhud said... REPLY

@Ninie thanks babe :)

hudhud said... REPLY

@dianna I am happy. thx syg pray for us. u too ok ? :)

hudhud said... REPLY

@kembatolo™ terima kasih, amin.. hehe :)

si afro besar said... REPLY

terharu je baca. HAHA

Izz Azizs said... REPLY

hope that korang kekal okayyy :) AMEEN!

z a n a said... REPLY

hope u n ur chako last forevaa. hehehe. i suka laa part makan. ur chako tak bagi kan but my pacik bagi. slagi i lapa, dia kasi je i makan. i nak kurus pun xleh. T___T i nak kurus.

hudhud said... REPLY

@si afro besar terharu gelak pulak haha :P

hudhud said... REPLY

@Izz Azizs thx syg. amin :)

hudhud said... REPLY

@z a n a sbb chako ni pembuli ! haha thanks :)

Miss Putput Chantek said... REPLY

Hello.
Anda sudah di tag !
Do, feel free to check my blog yeah
http://missputputchantek.blogspot.com/
-,-

Izz Azizs said... REPLY

@hudhud
tak pernah missed langsung posts sis pasal Chako. korang seriously sangat sweet!

Post a Comment

Next Previous Home