Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Monday, December 6, 2010

Tips untuk join Nuffnang contest - especially for Malay bloggers.

Hari ni I nak buat tips. Dah lama actually nak discuss pasal issue ni tapi asyik lupa je. So hari ni alang-alang dah teringat I type terus lah.

Siapa antara you all yang selalu join contest Nuffnang tapi tak pernah menang ? Mesti rasa macam marah kan ? Rasa macam tak adil padahal korang dah buat yang terbaik but at last , entry yang simple je menang , from other bloggers la kan. Actually , nak join contest ni pun ada tips nya. Ini bukan la tips dari orang kuat Nuff ke apa tapi dari pandangan I sendiri.

Ok firstly , as you all know, Staff Nuffnang kan ramai Chinese. So kita sendiri pun tak tahu kan siapa yang selalu baca entry kita. I mean the judges la. And I pun tak sure whether there are Malay workers in Nuffnang. Adalah yang terbaik untuk you all tak type entry dalam bahasa yang terlalu pasar. Atau pun bahasa yang susah kaum lain nak faham. Err, faham tak ? HAHA. Ok contoh la kan , you all nak tulis nervous tapi ikut bahasa bengong-bengong kita dalam alam maya ni , kita tulis nervous as 'nebes' . Got it ?

And second , kurang kan short form. Tapi kalau short form yang senang di fahami takpe kot. Tapi kalau dah terover sampai kita yang baca pun duk terkebil-kebil , apatah lagi mereka. Hehe.

Ok itu je la yang I rasa. Tapi kalau contest , selalunya creative entries mesti dapat menang kan ? Speaking of that , dah lama Nuffnang tak buat contest. Rindu pulak. Hehe. Ok itu je segment tips untuk hari ni. Jangan lupa ye birthday I , 9 Dec. Haha tata ♥



iPad , as birthday present. Can aaa daddy ? :D

P/S : 9 Dec, maybe I keluar KL. Pavi or KLCC not sure yet. Siapa nak datang mai la. Yang pasti nya I nak tengok Narnia ! Hehe :)

19 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

fatin hanani said... REPLY

nice entry hehe :D
thnks 4 ths tips :D

Boloque said... REPLY

x penah join pon kontest kt nuffnang...he3

TERBARU: 20 Peristiwa Penting Islam Di Bulan Muharram

MENARIK: (Gambar) Justin Bieber Buat Lawak "Misai" Pulak

aZLiNa aZiZ said... REPLY

Okeh. Noted. Thanks for sharing ;p

SpaQue said... REPLY

good tips..so far join contest nuffnang menang yg tiket je..tringin gk nk ipad cm kt ats 2..:)

Latest entri 1 Malaysia 1 Ummah - Salam Maal Hijrah 1432H

Amirrah Zawani said... REPLY

setakat ni x pernah join lagi contest dari nuff.. thanx for the tips.. berguna utk next time :)

Blur said... REPLY

nice tips
Latest entri Jom sertai blogwaking software

Nadia H. said... REPLY

haah stress masuk contest nn x pnh mng..pastu kan i rase nn x tgk sgt ayat yg kite taip pnjg2 tu die tgk gmbr2 yg kreatif so sape yg terer photoshop tu mmg best r..

ein said... REPLY

dah tgk dah narnia..tp 3D lah..hehe..nway..thanks for the tips

hudhud said... REPLY

@fatin hanani no biggie :)

hudhud said... REPLY

@Boloque u shud join tau :)

hudhud said... REPLY

@aZLiNa aZiZ no biggie :)

hudhud said... REPLY

@SpaQue i pun sama la. menang tiket ngn invitation party je huhu

hudhud said... REPLY

@Amirrah Zawani sama2. share dgn everyone :)

hudhud said... REPLY

@Blurthanks :)

hudhud said... REPLY

@Nadia H. tu la sape yg terror photoshop ke illustration ke mmg slalu menang la

hudhud said... REPLY

@ein waghh jealousnya :D

wannurfazrini said... REPLY

perghh mmg hampa kalau tak menang !

Pinky Pixie said... REPLY

xpenah lagi join. mcm xreti. n x konpiden. kehkeh.
nice tips.

z a n a said... REPLY

haipp i dah tengok narnia. 3D. hahahah

Post a Comment

Next Previous Home