Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Friday, September 3, 2010

Baju raya ? Apa tu ?

Ok, tell you what, seriously, I tak beli baju raya lagi. And, I'm a woman ! Can you believe that ? Selalu lelaki je yang shopping lat minute. Ni perempuan ? Haha.

Al kisah nya, masa I balik Ipoh few weeks ago, my mom ada ajak I pergi beli baju kurung sama. Unfortunately masa tu I got fever so tak dapat la I ikut even my mom kinda forced me to follow her. I kalau demam memang harapan la nak keluar. Even Chako ajak pun I memang tak keluar punya hehe.

So, itu la penyebab nya I tak beli baju kurung lagi. But then hari tu I ada jumpa satu yang I berkenan sangat dekat Carrefour Wangsa Maju. Tapi tanah dia color hitam. I ni susah sikit kalau shopping without my mom so I call la dia tanya itu ini and mintak conformation.Tapi, boleh pulak dia keluar satu ayat yang memang kebabom abad ini la. Nak tau dia cakap apa ? 'Kamu tak kisah ke kalau kamu sorang je tak glamour?' HAHAHA. So tak boleh blah ok ! Yeah my mom dengan sis punya baju kurung cost them about few hundreds la. Baju yang I nak beli ni dalam RM 50 - 60 macam tu la, lupa. Terus I tak jadi beli ! Hehe

Instead of searching for baju kurung, lain pulak yang I shopping ! Mati I kalau my dad tau. Haha. Last Saturday I went to Pavilion. Kalau dah pergi Pavi and tak shopping rasa macam weird pulak. So I bought myself one top from Forever 21.

Very cheap. RM 69

Well disebab kan I selalu pakai legging, hari-hari kot, I memang tak ada jeans langsung. Semua I bagi my sister sebab semua jeans I dah besar. Cehh nak cakap I dah kurus la? Haha. Baju Forever 21 yang I beli kat atas ni malangnya pendek dan tak sesuai pakai dengan legging. Nampak la segala lemak-lemak tepu peha I nanti. Hahaha. So, hari ni I pergi Jusco Wangsa Maju nak cari jeans. Ditemani oleh, as usual, 2 orang bodyguard I, Chako and Seyn. Hehe.

Bought myself two things ;

I tak tahu nak cakap ni color apa. Haha
Super cheap. Jusco
RM 39

Jeans from Lady Like. Tak pernah pakai sebab jeans I mostly from Dorothy Perkins. I decided to search for a cheaper jeans sebab I jarang pakai jeans kan. Macam rugi je beli mahal-mahal lepas tu bagi orang T___T
Super sale. Jusco
Actual price RM 109.90. Less 70%
after less RM 32. 70 !

So siapa yang nak cari jeans si la serang Jusco Wangsa Maju sekarang. Sale up to 70% ok. 

Sorry quality gambar I sangat buruk. I'm thinking of buying Blackberry. Tapi bb gambar lawa ke ? Kalau tak pun I tukar ke E72 je. Gambar lawa, terpengaruh dengan Cik Rara punya gambar hehe.

P/S : Can't wait for raya and this month ada special party after raya ! Nak tahu apa ? Tungguuuuu :P

8 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Tfaaaaaa said... REPLY

dear, jusco wangsa maju is which one haa??

alpha angle ke?

hudhud said... REPLY

@Tfaaaaaa yes :)

Nudi said... REPLY

HUHU

MMG betul,bbaloi2 pergi sana

-iNtAnAdiA- said... REPLY

i pun x beli baju raye or kasut raye taun nie...bile dah bsr nie mcm x kesah sgt xde baju baru...tapi i dah wat glasses baru utk pkai time raye...ehehe...weird huh?

kata kila said... REPLY

pheww. tees, jeans, wedges sume dah beli,baju kurung je belum.errrr

eesyaheera said... REPLY

your mum mesti raya sakan. selamat mencari baju raya. cari yg glamour2 taw. hehe

liyana aziz said... REPLY

dakni memang selalu shop kat jj je, either kat sunway or bukit tinggi..

kamu?? same goes to my family, bahasakan diri kamu orang.. =P

selamat hari raya huda.. =)

♥ Roshazzy Shag ♥ said... REPLY

aku mmg salu serang jusco. sbb murah kot. and byk baju yg comel jugak. kiki.

aku belum beli baju kurung. maybe tak beli kot sbb malas nk p cari! haha :D

Post a Comment

Next Previous Home