Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Wednesday, September 22, 2010

How to create Nuffnang poll and put in on your blog.

Actually ramai jugak yang tanya I pasal benda ni so yeah I make one.

1. Log in to your Nuffnang account. At the dashboard, you all boleh nampak perkataan "Polls" , bersebelahan dengan "Edit Survey" dan "Nuffnang Xchange"

2. Anda akan lihat paparan seperti ini ;


3. So just create your poll, fill up the questions and answers then lepas dah habis, jangan lupa click button "Finish" di bawah sekali.

4. Kemudian lihat di dashboard ada perkatan "Blog Manager" bersimbolkan buku dan pencil. Ok click situ. Dan anda akan lihat paparan seperti ini ;


5. Nampak tak kotak color merah dalam gambar kat atas ni ? You guys just perlu tukar kan ke "yes" sahaja so that your poll will be appear on your blog.

6. Simple kan ? Selamat mencuba :D

P/S : Nak buat apa-apa kita kena pandai explore sendiri. Lagi-lagi berkaitan dengan coding. Practice makes perfect ! :D

5 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Tiya said... REPLY

thank u huda syg. ahaks, itu je pun, aiyo.. 4 mata x cukup 4 me lah. huhu...

Aku Tetap Diri Aku said... REPLY

thnks..akhirnya.....berjaya gak....show polls ni..hihiihh

PinQib said... REPLY

haha.. thanks for sharing da buat lama da pun


Jum Singgah yer
Latest entry di:

Lelaki kurang otak
Letter for adik part 2
Lelaki hensem dan Pompuan Gem--

AiDa SyaFiQa said... REPLY

hehe..polls tu cmner ea??..
boleh terangkan x??
soalan yg mcm mner nak buat??...

sya budak bru blajar :)

Cik Gee said... REPLY

okay, gee cube buat.. masyeh.. ^^

Post a Comment

Next Previous Home