Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Wednesday, September 15, 2010

Tutorial menukar font untuk title entry

Firstly I wanna say thank to Amar yang comel sebab ajar I macam mana nak buat font yang comel-comel kat title entry. Well, few bloggers requested me this tutorial so I just wanna share links macam mana I buat font tu bertukar. You can find the tutorial here ;


I have to agree yang steps dia a lilttle bit difficult sebab masa I buat pun macam-macam benda I tanya Amar. Hehe. So if you guys ada few problems, boleh tanya I dengan comment je kat entry ni. Atau pun kat formspring I. Facebook pun boleh.

Anyway, selamat mencuba :)

11 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Amar Amirah said... REPLY

ada org request tutorial ni dkt i jugak. Nanti i suruh diorg refer kat u ok! hehe :)

hudhud said... REPLY

@Amar Amirah hehe ok :)

tqa.awesome said... REPLY

i ade explaination in malay juge :D

http://blackforestku.blogspot.com/2010/09/10-steps-untuk-ubah-title-post-anda.html

diriku said... REPLY

tanx 4 sharing =]

yaya said... REPLY

sis, ada tak yang mudah utk di fahami...hihihi

*cimOt* said... REPLY

giler serabut wat mende nih..sis tlg wat an bley?

halimatus yusof said... REPLY

dah try buat ni.
tapi dia tak boleh ada image sebelum/selepas title kan.
ade solution tak? :)

myracupcake said... REPLY

sis dah jadi hehe tengs ! ermm tapi mcmane pulak nak buat dekat sidebar mcm sis buat ?

.: zaNaz0ne :. said... REPLY

yeayy hudddd. i da dapat buat. tenkiu babe ! ;)

eymma said... REPLY

i ada problem dengan swf file after generate code font tu. banyak kali buat but still error. why ek??

comeliness_zaty said... REPLY

sis, i da try aritu. tapi tak jadi. :( cdey2

Post a Comment

Next Previous Home