Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Monday, September 27, 2010

Tutorial on how to create a Facebook 'like' page.

Someone requested this at Formspring, so here we go ! :D

1. Pergi mana-mana 'like' page yang anda tahu. Example I ambik contoh page Justin Timberlake. Cewahh ! Hehe. Ok kalau dah jumpa page JT, sila scroll ke bawah samapi anda jumpa ayat seperti gambar di bawah ;


2. Anda akan di redirected to one new page and you have to fill up the information.


ikut je step macam I buat ni :)

3. Ok then semua dah siap , edit la sikit-sikit your profile info kan. Page dia sama sahaja macam page Facebook biasa :)

4. Ok sekarang macam mana nak letak like button tu dekat blog ? Cara nya, go to this SITE. Then click pada like box.


Ok sekarang jom belajar satu-satu cara nak manage like box ni.

1. Isi url facebook fan page anda tadi.

2. Width is depends on you. If you nak letak kat sidebar, tukar lebar bagi kecik sikit

3. Connections means berapa banyak profile yang anda nak appearkan dekat like box tu. Example macam gambar di atas, I letak 10 profiles. So cuba kira dekat like box tu ada berapa FB profile ? 10 kan ?

4. Show stream ni maksudnya, dekat like box tu, anda nak appear kan tak post yang anda publish dekat FB fan page anda tu ? Kalau ye just click pada show stream.

5. Header adalah seperti yang I tanda pada number 6. Itu adalah header. Kalau tak nak header just unclick pada show header tu.

6. Now, get code ! :D

5. Ok kalau anda nak like box anda jadi macam dekat blog I ni, di bahagian connections anda tukar number jadi 0. Senang kan ?

Selamat mencuba ! ♥ 

4 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Izzati Nadiah Md Ismail said... REPLY

thanks Hud Hud :)

atiqah said... REPLY

thanks hud hud!! memang mahu ini!! ;P

:: bubu :: said... REPLY

dear...i da wt sme mcm tuto u...tp pnye still ade kotak2 tu wlpn i da ksongkn connections...cne ek..

yyunie said... REPLY

Thanks :)

Post a Comment

Next Previous Home