Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Saturday, September 25, 2010

Digi iPhone 4 me !

The best and hardest contest ever by Nuffnang ! Sebab ? The best nya you guys boleh dapat free iPhone 4 and the hardest thing is that there's only one winner ! OMG. Tadi I check Nuff pun dah 100+ comments dekat entry pasal contest ni. How I'm gonna win T_____T

So kenapa I nak iPhone 4 ni ? Fuhh, orang gila pun nak, tak kan I tak nak ? Hehe

Firstly , of course sebab ia nya touch screen ! I rasa siapa yang dah kenal blog I mesti tahu yang I memang gilakan touch screen phone. So that's the first reason why I wanted Iphone 4 so badddd ! TAPI ! Ada banyak lagi touch screen phone yang lain. Maka kenapa harus iPhone 4 jugak ? Ok, ni sebab dia ;

- Face Time.
It will be super easy bila ada FaceTime kan ? I ada boyfriend. Tapi bila semester break je I balik Ipoh, my hometown. Kalau ada FaceTime tak ke senang I nak video call dengan my only one, Chako ? Ceyy ceyy. Takde la rindu selalu. Hihi.



- Retina display
Untuk orang yang rabun sikit macam I ni, function ni of course buat I rasa happy sangat sebab function ni buat fonts nampak sangat sharp. So tak perlu la I terkebil-kebil especially bila I nak surf internet. I'm the type of person yang kalau boleh nak surf internet everywhere, everytime. Seriously.



Secondly , it has 5 MP camera with LED Flash ! Yes, exactly macam apa yang I cari selama ni. Phone yang both internet application and camera with superb quality. Susah tau nak cari phone yang macam ni. Anda boleh surf internet dengan laju dan juga dapat quality camera yang bagus. Setakat ni, takde lagi I jumpa ok. Tak percaya ? Ni contoh gambar yang di ambil menggunakan iPhone 4 ;



Ini semua unretouched photo tau. No edit !

Thirdly , I nak Iphone 4 sebab ia ada banyak application best-best ! For you information, I sangat suka menyanyi, well readers mesti dah tau I suka nyanyi kan ? But too bad I takde instruments macam guitar ke so that I can make my own song. Tapi, I found out on You Tube yang Iphone ada satu application best yang boleh buat I jadi penyanyi ! Haha. Oh God kalau I dapat iPhone 4 ni , for sure I akan cepat-cepat download application ni !!



Cool kan ?? Oh tak sabar I nak dapat iPhone 4 ni ! Hehe. Mana tahu I boleh jadi famous macam Zee Avi kan yang orang jumpa dia kat You Tube je. Who knows ? With iPhone 4, my dream will come true ! :D

And lastly , why I want an iPhone 4 ? Coz it's so cool to bring along the iPhone 4 everywhere ! Imagine you hangout with your friends then they realized that you have an iPhone 4 ? Mesti semua excited and mesti you lagi excited kan ? So do I ok. Nanti boleh la cerita kat orang kan how cool the new iPhone 4. And plus, boleh cerita kat blog jugak about this iPhone 4. Kalau la I dapat iPhone 4 ni confirm hari-hari I cerita kat blog apa I buat dengan phone ni. Hehe.


Wow, hot, cool and sexy with iPhone 4.

Really really hope I can win the Iphone 4 by Digi. Sebab Digi offer the cheapest plan ever if you guys guna Digi for iPhone. Serendah RM58 per month ok ! Sesuai la untuk I yang hanya bergelar student ni. So, what more ?


Hehe. Wish me luck ! :D

P/S : Photos credit to Apple and Weheartit.

7 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

YatieOwners said... REPLY

wish u luck! ^_*

Tn.Punya said... REPLY

bagus.. complete review ni..

mimi mn said... REPLY

ini memang sangat seronok kalau menang! *drool*

cik aiLebiu said... REPLY

gud luck :)

Wan Haffiz said... REPLY

all da best tau..:)

yayalya said... REPLY

huda good luck..iphone mmg best!!!

kata kila said... REPLY

gud luck huN!

Post a Comment

Next Previous Home