Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Friday, May 21, 2010

peti ais oh refrigerator.

Idea oh idea, datang lah engkau. Pheww. Banyak benda nak cerita, tapi tak taw nak susun ayat. Kalau nak suruh I susun ayat macam dalam newspaper, that's my speciality. Tapi kalau ayat santai? Kurang lah. Kenapa eh? Sebab ayat santai I sangat lah selamba. Tak sesuai untuk ditulis dalam blog. Ok contoh, 'yang kau tak g lap air kat periuk tu apsal bodoh?' Hahaha sangat tak bersopan. Tapi tapi hari ni cerita nya agak kelakar. Tentang kebodohan adik I. Yeah adik I tu memang otak lembab sikit. Haha nak canang satu blogspot yang dia bodoh ke apa? :P


Leka dengan internet tadi buat I rasa dahaga sangat. So I pergi kitchen, ingat nak ambik air kat fridge. Bila bukak fridge suddenly 'Eh apsal fridge ni tak ada lampu?'. I rasa tahap kedinginan dia. Mak aihh, bilik I lagi sejuk kalau pasang air cond. So I panggil my sister.


me : Angah, kau sini kejap !
sis : Apa? malas lah. *orang tengah online, camni lah*
me : Sini la kejap, penting ni, kau tengok peti ais ni, kenapa ni?


So my sister pun datang kat fridge. Agak terpinga-pinga jugak la sebab what happened to the fridge doe? Then check suis. Then......





sis : Tak kan la short kot. Mati aku kena marah dengan baba (we call our dad, Baba)
me : kau buat apa sampai short ni?
sis : maybe sebab aku masak nasi tadi kot?
me : hah ? apsal pulak sampai boleh short?
sis : tadi aku tak lap air dia.
me : kau ni bodoh ke apa memang la short bodoh ! (naik pangkat dah sebab dapat bodoh dua kali.haha)
sis : mana aku taw selalu aku tak lap ok je.


See? WTFish kan? Tak pernah lagi I masak nasi tapi tak lap air yang dekat periuk tu. Buat gila lah. kalau short satu rumah, mau tak bising my dad? Ish ish ish adik siapa la dia ni. Hahaha.


Then my dad dah balik solat jumaat cepat cepat dia bagitau pasal kejadian tadi. Cehh my dad konon-konon je buat muka bengis gila kalah Adolf Hitler padahal dah tau macam mana nak betul kan. So everything dah settle. Hehe tapi tolong la jangan siapa-siapa buat kerja pandai macam adik I ni lagi eh? Haha.


p/s : peti ais ada dua dalam rumah ni. lagi satu dah jahanam. Pfft

4 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Kie-yu said... REPLY

jum beli peti ais baruuuuu!!!

hudhud said... REPLY

eh ehhh banyak duit I. hehehe :P

fatin shahar :) said... REPLY

haha....kadang2 i pon malas nak lap air bawah periuk nasi tu ;ppppp

tapi tak shoting plakk..hehehe

hudhud said... REPLY

haha serious ke? tp boleh shot ohh

Post a Comment

Next Previous Home