Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Monday, May 10, 2010

sushi oh sushi.

Disebab kan terlalu bosan hari ni, I dengan rajin nya telah memulakan misi blogwalking yang sesungguhnya amat lah jarang i buat. Hehehe. Then suddenly, i tengok la kat blog AKAK FEMES ni kan, pasal sushi dan ulat. OhmaiGoddd, gambar nya tak nak geli la pulak. Bayangkan disebab kan orang tu asyik makan sushi je, dalam otak dia dah dipenuhi ulat. Ulat tu datang nya dari ikan mentah tu. Gross.


Nak tengok lebih lanjut click SINI.


Tapi tapi, I tengok ramai yang comment kat entry ni dan bagitaw yang diorang dah tak nak makan sushi dah sebab takut jadi macam ni. Ok then I start wondering, kenapa perlu takut? Sushi kat Malaysia ni bukan nya guna ikan mentah. Tak silap I la, ikan atau sotong atau apa je la yang diletak atas sushi tu kan direbus dulu? Sushi King, yes they did that. Tapi tak tahu la pulak kalau hotel 5 stars tak rebus ke. Tapi sushi yang selalu jual kat Jusco or Carrefour tu semua dia rebus dulu. Senang cerita, sushi kat Malaysia ni lain sikit dari sushi di Jepun tu. So tak perlu takut ulat masuk otak ke usus ke. Hehe


So conclusion, jom la makan sushi lagi ! :D


p/s : baru je belasah makan satu dulang sushi semalam.Yummy.

3 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

~NURUL~ said... REPLY

ye ye cakap la apa pun.. i tetap nak makan sushi!!! oyehhhh

anisalya said... REPLY

dah lama tak makan sushi! time belajar dulu rjn la g beli.huda belikan utk akak blh?ngeee...

hudhud said... REPLY

nurul : hehe tu la psl :)
anis : hehe blh nti kita makan sushi sesame :P

Post a Comment

Next Previous Home