Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Sunday, August 15, 2010

Award pun boleh up kan traffic anda !

I got this award from Lassie. Thanks sayang :) So as far as I know, award ni boleh up kan traffic kita sebab dia ada backlink ! Sekali sekala apa salahnya, walaupun dulu I tak ambik kisah pun pasal ni hehe.



FRIENDS AWARD :)

Ok ayat kat bawah ni I copy paste form Lassie's blog je. Malas punya orang ni la dia hehe

Bagi siapa sahaja yang menerima award ni,
diwajibkan memberikan/tag kepada 5 org lg.

Selepas itu, si penerima award mesti meletakkan,
link link berikut di blog/artikel masing masing ( entri )
  1. syira
  2. trah
  3. najwa
  4. oh ! LASSIE
  5. hudhudpunyablog
 Sebelum korang letak link link di atas,
padamkan dulu link yang berada di no 1,
kemudian semua link yang tinggal di naikkan 1 level.
Contoh, link no 2 menjadi no 1, link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya.
Selepas itu, masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5.
Tapi korang semua kena jujur dan adil ya dalam menjalankannya.
Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan,
kesemua mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan,
kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul, maka jumlah backlink yang dapat ialah :

Posisi 5 : Jumlah backlink =5
Posisi 4 : Jumlah baclink = 25
Posisi 3 : Jumlah backlink = 125
Posisi 2 : Jumlah backlink = 625
Posisi 1 : Jumlah backlink = 3,125

Menurut info dari SEO (Search Engine Optimation) ramai blogger telah mendapat 1,923,125 backlink dan, keuntungannya, blog korang akan mendapat trafik tambahan, apalagi jika ada orang mengklik klik ke blog korang kn.

Selain mengeratkan persahabatan antara blogger,
award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang.


So 5 bloggers yang I tag adalah :

  1. Cheno
  2. Eda
  3. Sherah
  4. Naz
  5. Sureen

Ok bye ! 

2 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

naz said... REPLY

hahaha kajian yang mengkagumkan hud :) thanks

edaolala said... REPLY

thanks beb ! :D hee

Post a Comment

Next Previous Home