Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Wednesday, August 18, 2010

My 18th buffered earnings and some tips to get it !

Ok ok, I'm shocked, seriously !


Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana mengurniakan saya bakat.. eh eh apa ni.. Hahaha. Tapi Alhamdulillah jugak sebab I dapat BE lagi, kali ni dari Digi Broadband. Ewahh, macam tau tau je I tengah guna Digi Broadband sekarang ye ! So for anyone, beli lah digi broadband ! haha. tapi make sure you guys check dulu line dia sama ada dekat area korang tu signal tinggi atau tak ok?


Btw, don't ask me why I senang sangat dapat BE. I pun tak tahu kenapa. Tapi mengikut apa yang I baca dekat banyak blog, high visitors actually bukan lah criteria penting untuk dapat kan BE.


So, apa criteria penting?


1. Kedudukan ads korang. You guys have to put all three codes that are given by Nuff. Harus ! Dan kedudukan terbaik ada macam kat blog I ni. I rasa la hehe. Yang penting dekat sidebar tu, memang kena letak atas sekali.


2. Star untuk kedudukan iklan Nuff. Perasan tak kalau kita click pada analytics akan ada rating star kan? Kalau rating star tu semua 5 stars, lagi senang you guys nak dapat BE. Ni yang I rasa la.


3. Survey. Survey pun sangat penting. Imagine you guys interview kerja and interviewer tu tanya dekat korang macam mana company dia nak maju dengan adanya you guys as a worker. Haa macam tu la korang kena jawab survey Nuff ni. Jangan jawab sepatah-sepatah. Tapi tak payah la macam karangan sangat.


Ok, tu je la setakat ni tips yang I tahu. You guys boleh cari tips kat blogger otai jugak. Maybe lebih berguna.


I doakan you guys senang dapat BE lepas ni . Amin :)

15 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Ery Farieha said... REPLY

hahahaha

u saje tau hud

=________=

congratz btw ;)

Liyana Lunia. said... REPLY

jelesnyaaa i dapat 5 star utnk LB n LR pun x ada BE? lol :(

hudhud said... REPLY

@Ery Farieha hehe tq :)

hudhud said... REPLY

@Liyana Lunia. u ordinary ke geli2?

Tn.Punya said... REPLY

bagus2 aku nuff dah tido 2 mingu merajuk agaknya dibulan puasa ni..

lassiegewdix said... REPLY

bru cite2 smlm kan ? HAHA

hudhud said... REPLY

@Tn.Punya hehe knp begitu lah?

hudhud said... REPLY

@lassiegewdix haha tu la. alih2 dpt plak hr ni :)

Laili said... REPLY

fuiyoo! tahniahlah dah dpt 18 BE. sgt2 cemburu ni :p

sickchild said... REPLY

ordinary? geli2? apakah?

hannamaruku said... REPLY

belanje la i cendol plz.
i ni duet ads baru 23 sen, lepas beli gula2 je.
;(

hudhud said... REPLY

@Laili hehe thanks. nti hari lain u dpt la k :)

hudhud said... REPLY

@hannamaruku hehe u buat nuff la babe :)

ciktomyam said... REPLY

macam mane nak dapat 5 star?

huhu T.T

Miss Syamsina said... REPLY

macam mana nak buat survey tu? kat mana nk klik eh? hehe

Post a Comment

Next Previous Home