Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Saturday, August 7, 2010

Sediakan tissue untuk entry ni.

Amaran awal, ni entry sedih, siapa yang sensitif tu cepat cari tissue. Hehe


Ok as you all know, baru-baru ni I ada cerita pasal haters kan? Standard la, mesti blog kita kalau dah makin hari makin naik sedikit demi sedikit, mesti ramai orang yang start benci blog kita. Jealousy ? PHD ? I pun tak tahu la. Tuan empunya badan je tahu apa motif dia benci blog kita.


Tapi kadang-kadang hati kita mesti tertanya kan? Aku buat blog ni dengan niat yang baik, nak dapat duit dari Nuff dengan niat yang baik. Still ada yang benci ? Mesti la. Dato Siti yang bersopan santun tak pernah cakap kasar tu pun ada ramai haters. Apa tah lagi I yang tak terkenal ni pun. Ok, motif? Haha


I buat blog awal nya sebab I nak share opinions with others. I nak cari kawan. I suka bila followers ramai and  ramai yang comment entry I. It means that I'm not alone in this world. Still ada orang nak share advice and opinions dengan kita.


Then I startes to know Nuffnang. Duit maaa, siapa tak nak. Macam-macam boleh beli. Simple je, buat blog, dapat duit. Simple kan? Siapa tak suka?


Tapi duit nak buat apa? Ni meh I nak story. I ni bukan la dari keluarga yang senang. Sederhana je. Nak cakap susah sangat tu tak ada la. And my mom working as a teacher. Keluar pagi balik dalam petang macam tu. So you guys tahu kan penat dia macam mana. With her salaries dia beli barang kemas, buat baju kurung yang a bit expensive. Memang at first kami adik beradik bising jugak. Kenapa nak buat baju mahal-mahal? Nak show off kat kawan-kawan dia ke?


Then one day my dad explained everything. My mom kan dari keluarga yang susah. Time muda-muda mana rasa nak beli baju, seluar banyak-banyak. I ingat lagi my dad pernah cerita yang tiap hari Jumaat dia malu nak pergi sekolah and solat Jumaat dengan kawan-kawan. Sebab dia tak ada baju Melayu. Raya dengan baju sekolah je. Sedih kan? My dad minat sangat nak belajar, tapi tak ada duit. And my mom pulak, nak beli anak tudung pun takde duit.


Ok, stop crying Huda. :'(


That's why bila dah kerja baru my mom merasa beli barang mahal-mahal. One day, rumah I kat Ipoh kena masuk pencuri. Barang kemas semua hilang. Ye, barang kemas yang my mom beli hasil dari penat lelah dia mengajar anak orang tu. Bayangkan la, she looked so calm on that day, tapi I tahu dia rasa sedih.


Last week masa I balik Ipoh, my mom ada cakap yang dia naik pangkat and of course gaji mesti la naik. But hajat dia nak beli cincin bersalut emas putih tak kesampaian jugak sebab duit habis beli laptop adik I, and bayar itu ini. And some for savings. Yeah luckily my mom memang selalu saving. Kira dia macam penyelamat family la. Sebab yang lain semua boros. Hehe.


So I rasa, niat I berblogging and to earn money from Nuff, satu je, I nak belikan my parents barang yang diorang nak. I tahu diorang tak pernah mintak. But at least we have to return their favor. Macam-macam I nak diorang bagi. They did their very best for me and my siblings. And one more thing, I nak sangat hantar diorang pergi haji. Best jugak kalau dapat earn money from blogging macam RedMummy kan? InsyaAllah, one day. :')


Niat I baik, kenapa perlu ada orang yang benci ? Let them be lah. I pegang satu je prinsip. Ni dunia, buat lah apa yang korang nak. Consequences dia, fikir la sendiri. Masing-masing dah besar kan.


Ok lah, dah panjang I membebel ni. Ni pun dah menangis macam orang gila. Better we stop now. Haha. Ingat semua, apa-apa pun, niat kena baik, insyaAllah Allah makbulkan. Allah tak akan hampakan orang yang bersungguh-sungguh. :)


terimalah, gambar budak baik sebelum puasa. Ekekeke. Anyway, one day, I know :)

44 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

cik tomyam said... REPLY

sob sob .

T.T

intanurulfateha said... REPLY

bagus nye u neh.. earning nuffnang i pun i bg mama i gak.. x kisah punn jnji mama hepi =)

hudhud said... REPLY

@cik tomyam heee jgn nangis yang oi :P

hudhud said... REPLY

@intanurulfateha hehe good for u babe :) sama2 kita menaikkan lg earning haha :P

Ryan Valentine said... REPLY

gud luck kat awak k, jangan sedih-sedih..
orang benci sebab diaorang jealous..
chill k, im with u bebeh =)

sureen chew said... REPLY

suke ngan post nie!! same goes to me here :( no worries babe, once you helped me, I'll help you back for the rest of my life~ hehe. be strong k,i knew u are. jia you!! :P muaksss

LINA JALIL said... REPLY

kenape dorg dengki sgt kan..ishh..meyh bgthu i spe..nk smack down..

kukuchimachikumi said... REPLY

sy doakan awk jd budak baik sampai bile2....

niat awk mmg murni...

sueRAFE said... REPLY

hun , u re hice in tudung !
<3 be patient .

hey hudhud's haters ; F OFF !!

hajarul falenna said... REPLY

chill baby!!!keadaan family kita hmpr sma...tp u lg brtuah sbb u ada ayh..hehe~

cik aiLebiu said... REPLY

kita x bleh buat sume org suka kat kita..bg yg membenci tu abaikan je..

ahmad endo said... REPLY

ok jugak tu.....hehehe......belanja diorang makan fancy2 cket nanti...hehehe

lassiegewdix said... REPLY

saba k syg .
kite mmg tak bley nk wat sume org suke kite .
oke ? syg yu :)

fiD said... REPLY

ignore je org luar tu.. just happy blogging. yeah!

PinQib said... REPLY

hee. kalau dapat cashout.. sumpah bg sikit kt mami.. hee. sabar dong..
dunia ni x pnah adil





Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

I win a big apple! Yummy!

Blogging boleh dapat kanser?

Magibon, makhluk comel

hudhud said... REPLY

@Ryan Valentine ok babe thanks :)

hudhud said... REPLY

@sureen chew hehe i know, u're my best babe ! thanks :)

hudhud said... REPLY

@LINA JALIL hehe entah la. biar je la dia nnt ada la tu balasan :)

hudhud said... REPLY

@kukuchimachikumi terima kasih :')

hudhud said... REPLY

@sueRAFE haha really? thanks :)

hudhud said... REPLY

@hajarul falenna sorry to heard tt babe :( yah kira kena bersyukur sbb kita ada apa yg diperlukan :)

hudhud said... REPLY

@cik aiLebiu ye betul tu. :)

hudhud said... REPLY

@ahmad endo tu la. lepas tu kalau mahal sikit mula la tny halal ke ni? ahaha :P

hudhud said... REPLY

@lassiegewdix ok babe, syg u jgk :)

hudhud said... REPLY

@fiD hehe yeah ! :D

hudhud said... REPLY

@PinQib hhehe :) yup thanks :D

Hassanah said... REPLY

wah ayu lah huda pakai tudung (=

♥ Roshazzy Shag ♥ said... REPLY

wow! comel dow kau pki shawl. ehee~ ala mak datin br dpt title maa ;Pp

persetan kan je haters tu suma. semak je nk pikir. just pikir cmne nk balas jasa parents kita sudah kan? and focus on ur study ;))

Whoda said... REPLY

wwuuu~ sedaynye..same lah like my parents..

may all ur wishes came true ^^

HiGHNeSS FiQ said... REPLY

hehe..comey hud2 pakai tudung..

Azura Ani Salaim said... REPLY

Agree with huda. Nice entri dear. Reading it makes me cry too. Sbb saya pn bkn org senang. Sometimes, ada brg yg saya tringin sgt nak beli, saya xbeli. Saya simpan, utk mum,dad n adik2. Yeah. Mudh2an kita semua bjaya bhgiakn parents kita,slgi kita ada peluang. Thanks huda. Sbb share story ni. Kinda inspire me too, lol! Cayok2!

fatinmmj said... REPLY

sabar ye..hud2...

fatinmmj

fatin shahar :) said... REPLY

macam mana hud tau ada orang dengki? 0.o
saba ye :D ni blog idol ni xD

** a i l y ** said... REPLY

chaiyoookkk huda!! :))

0sh!Nz d' sen0r!ta said... REPLY

u cantek pakai tudung. cantik sangat. i hampir tak kenal u. ahaha.

hudhud said... REPLY

@Hassanah hihih mana ada la :P

hudhud said... REPLY

@♥ Roshazzy Shag ♥ haha comel ke? thanks for ur support :)

hudhud said... REPLY

@Whoda thx babe and u too :)

hudhud said... REPLY

@Azura Ani Salaim hehe alhamdulillah, benda yg i perlu, i dapat, benda yang nak tu, bila2 pun boleh kan. kita kena sabar je. insyaAllah satu hari nnt kita senang :)

hudhud said... REPLY

@fatinmmj ok fatin :)

hudhud said... REPLY

@fatin shahar :) ada laa. hehe. eh idol pulak. tak layak lg dipanggil idol hihihi

hudhud said... REPLY

@** a i l y ** thank you sepet ! :P

hudhud said... REPLY

@0sh!Nz d' sen0r!ta eh jgn la puji lebih2 hahaha :P thanks btw :P

naz said... REPLY

nice daughter hud. i harap u berjaya tunaikan nya

Post a Comment

Next Previous Home