Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Tuesday, June 29, 2010

Apa yang lelaki tak suka pasal perempuan.

Ok, I buat topic ni dari pengalaman je ok? So kalau ada salah, jangan marah aa ! Hehehe


1. Gedik.
OK, girls selalu ingat kalau dia tergedik-gedik depan lelaki, lelaki akan suka? Suka la, bawak masuk bilik boleh. Bawak jadi bini tak boleh. Haha. for girls, nak ke jadi perempuan murah macam tu? I tengok school girls sekarang ramai yang gedik sungguh. Macam di Myspace, ada sorang girl ni, duk tergedik gedik panggil bf I sayang la, tulis ♥ la. I suruh adik angkat I check, and then dia cakap yang girl ni memang gatal. Owww, I add dia tak approve, adik angkat I yang lelaki tu add dia approve, siap bagi number phone lagi. Ewww murah ! One of my guy friend said, "kalau tergedik-gedik ni aku buat main boleh la" . Hah gila !


2. Kuat merajuk
Kalau ada lelaki yang tahan dengan girl kuat merajuk ni pun, kalau dia sayang girl dia sangat-sangat. Merajuk boleh, tak salah. Tapi tak kan la dia keluar kejap dengan his friends pun dah nak merajuk? Girls, give your guy some time with his friends.


3. Girl yang kasar @ kecoh
Ok, ini memang experience I. First, ada my friend ni, dia tackle la awek ni. Masa ni awek ni bawak kereta taw. Then dah meet up semua, awek ni jenis yang bising, kecoh semua kan. Dari nak tackle buat jadi awek, terus cancel. Padahal minah ni dah sangkut dah dengan dia. Haha kesian kan? Tapi tu la, at least tunjuk sikit kesopanan kita tu. Even lelaki tu nakal mana, clubbers mana pun, dia mesti nak wanita yang ada sedikit kesopanan dalam diri.


4. Queen Control
Well some of guys boleh tahan benda ni. Kadang-kadang ada yang sampai kawan perempuan tak boleh wall langsung dia kat Facebook, nanti gf marah. Urghh, annoying gila ok. 


5. Tak pandai berfashion.
Ok, gemuk tak apa. Janji pandai ber fashion. Ada kawan I, dia kata bf dia tak suka dia pakai baju ada renda-renda. Macam kain langsir kata bf dia. Haha. And as you know girls, lelaki kan mesti la nak tayang jugak gf dia kat kawan2 diorang kan. So apa la salahnya u guys berfashion and melawa sikit bila keluar dengan dia. Walaupun ur guy terima u seadanya, tapi kadang-kadang hormat la pendirian dia ok?


Ok, setakat ni I senaraikan 5 dulu. Next entry I akan buat pasal apa yang perempuan tak suka tentang lelaki. Mesti kecoh ni ! Hehe.


p/s : memang kita kena terima segala kelemahan pasangan kita. Tapi kadang-kadang kalau kita tak buat apa benda yang dia tak suka, kan boleh buat dia lagi bahagia? Berkorban sikit tak salah kan? :)

32 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Cik Faeezan said... REPLY

huhu...gud2 ;)
nice entri

amar haziq said... REPLY

tapi kalau perempaun cantik gedik..lelaki suka..
;)

jenguk2 lah blog saya k;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

I n n z said... REPLY

no 3.
setuju sgt3 ;)

nana said... REPLY

hehe... agak betul tapi semua tu on surface level je. masa mula-mula nak kenal. bila dah sayang, tido meleleh air liur basi pun nampak cute. hehe

liyana aziz said... REPLY

suka kalau boyfie berterus terang apa yg do's & dont's.. that doen't means kita kena ikut but at least consider la sikit an.. mana yg baik okay, mana yg buruk, jgn ikut... *lari topik x ni?* =)

btw, nice info sis..

naz said... REPLY

haha wow sangat matang pemikiran u hud :)

hudhud said... REPLY

@Cik Faeezan ngee thru experience je pun :)

hudhud said... REPLY

@amar haziq haha yeke? ish ish lelaki ni, kalau cantik je sapu eh :P

hudhud said... REPLY

@I n n z haha knp tu sangat2 setuju pula? :P

hudhud said... REPLY

@liyana aziz tak lari pun. share opinion kn ok lah tu hehe :) i pun suka cmtu sbb bf i pun dh ckp apa yg dia suka and tk hehe

hudhud said... REPLY

@nanahahahaha agak la kan ! tapi apa pun first look is important kan :)

hudhud said... REPLY

@naz perli yeee ! haha

Ery Farieha said... REPLY

semua ada betolnye :)

Fiq said... REPLY

ada sesape boleh tahan pompuan dok anta ♥, lirik gile babi gedix hari2 kat fesbuk boyfriend sendri..????

sape bole tahan maaa

papabear said... REPLY

hahaha part gedik tu yg paling tak tahan... hehehe

hudhud said... REPLY

@Ery Farieha ye ye betul hehe

hudhud said... REPLY

@Fiq sound je dia tu !

hudhud said... REPLY

@papabear hahaha betul ke camtu? :P

shima said... REPLY

saye sokong tuh huda.:)

PinQib said... REPLY

aku x reti berfesyen.. patot lah xda laki suka ak..-_-"


Jum singgah belog Pink

Update!

an.afiqah said... REPLY

yes . true fact . tp girl gedik yg lawa ramai je minat . *sigh*

hudhud said... REPLY

@shima mekasih :D

hudhud said... REPLY

@PinQib haha jangan la cakap macam tu :)

hudhud said... REPLY

@an.afiqah peminat macam tu je la. nak kawen ada lelaki nk girl yg gedik? hehe :P

Tfaaaaaa said... REPLY

kawan i pon yg no 3 tu..tapi malangnya, that guy takut dia terlepas,maka mereka telah get in relationship.so to that guy..take a good care of her.

ps// mcm tht guy bace plak blog u ni.hahahaha

Ikemal said... REPLY

awww... suka part kiss tuh. hehe

hudhud said... REPLY

@Tfaaaaaa haha entah u ni tfa. mereng eh? ekekeke :P

hudhud said... REPLY

@Ikemal ewahh ! part tu je suka? haha

IKRAM KECIK said... REPLY

haha . pelik entry ni . agagagaga :D

oit . x jadi pun :S

tolong buat 1 entry ke buat dalam box mcm tempat comment . nak copy biase x bley la pulak . kena copy dalam box jugak . tapi xtau la jadi or x . adeh

code shoutbox xda la . nak buat cm ne ea? ri uh da buat da . tapi code dy pulak xdapat nak copy

idAti mALek said... REPLY

nice~

jalanjatuh said... REPLY

heh kalu sume2 punce tu overacted mmng aku menyampah..
tp kalu balance2 je aku pon xkesah sngt..

papankenyataan said... REPLY

pompuan gedik = GILERR!!

cukup nyampah aku..h0h0hh0

Post a Comment

Next Previous Home