Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Monday, June 28, 2010

kelemahan Blackberry?

Ok, I decided nak beli Blackberry for next semester. Nampak macam cool aja. Maybe I nak beli yang second hand punya kot. Sebab guna duit sendiri kan? Ngeee.


Tapi sebelum I beli dan menghabiskan duit simpanan I, haha, I nak jugak tahu apa kelemahan Blackberry ni. Sebab I sekarang tengah confuse nak beli E72 ke Blackberry. So siapa yang dah gunakan Blackberry, tolong I bagi pendapat boleh? At least boleh share dengan orang lain jugak. Thanks ♥


addicted T____T

10 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

TOLANIC said... REPLY

Blackberry amat sensitive terhadap air

Ikemal said... REPLY

kelemahan dia, dia xde simkad. klau nak guna untuk call atau text, letak syiling.

liyana aziz said... REPLY

ouh, yana baru je jatuhkan E72 abg yana secara diam2 masa dia tgh tdo.. huwaaaa.. sis, beli e72 la, stylo sikit... =)

Nadia Helena said... REPLY

kwn i ckp bb utk org bisnes je..

naz said... REPLY

yang i tahu sms percuma ke mana mana blackberry tanpa cas mesej :)

Adzfar said... REPLY

ok.. bb ni guna agak leceh sebenarnya..
1st, kena ada credit selalu (ni bagi yang guna prepaid).. so kepada sesiapa yang stakat topup sebulan RM10 tu, baik lupakan niat nak guna BB.

BB ni ada internet sendiri yang di panggil BlackBerry Internet Services (BIS). BIS ni lah yg membolehkan pengguna untuk melayari internet tanpa perlu ada kemudahan WiFi / wireless connection.

2nd, walaupun BB ni nampak agak sukar, tetapi harga yang ditawarkan jauh lebih murah berbanding nokia. apa2 pun, kena buat survey kerana membeli telefon bimbit yang mahal ni perlu langkah berjaga-jaga, nnt menyesal tak sudah.

3rd, sekarang ni model BB sudah banyak diciplak, terutamanya dari negara China. oleh itu, kenalah berwaspada. Kalau mahu beli BB, pastikan yang original.

kelebihan bb adalah:
1. BlackBerry Messenger atau dikenali sebagai BBM. membolehkan pengguna BB menghantar mesej atau gambar kepada pengguna BB yang lain. caranya mudah saja, perlu menambah no. pin rakan yang mempunyai BB ke dalam BBM. tiada kredit di tolak dengan aplikasi ni.

2. boleh memuat turun aplikasi secara percuma atau berbayar dengan menggunakan BlackBerry Apps World.

Uruchimaru @ kf said... REPLY

gune jike benar2 perlu aje huda..!

e m y said... REPLY

bb la stylo..emy pon nak bali 1 next sem :)

Anonymous said... REPLY

hye..
just nak share..saya baru jer pakai E72.Acctually nak gak try gne BB but dah dapat pulak hadiah E72 ambik jelah..yg saya nampak differentnyer xde 3G kowt.. yg lain tu almost same je.cume for me BB tu nampak stylo n ada class beb... its up to u..

have a nice day

-rRedice-

Anonymous said... REPLY

http://www.azri.my/kelebihan-os-android-berbanding-blackberry/

baca ni n buat pilihan..

Post a Comment

Next Previous Home