Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Friday, June 18, 2010

buffered earnings yang ke 4 and some tips to get it.

It was a very perfect and great weekend I guess. I dapat buffered earnings yang ke empat. Alhamdulillah. Buffered earnings yang ke empat ni dari Digi Live Tour. So entry ni, I rasa I nak bagi tips lagi macam mana untuk dapat buffered earnings. Tapi, I nak ingat kan, ni berdasarkan opinion I je taw. Siapa nak ikut boleh, tak nak pun tak apa. I belajar dari pengalaman. Kalau ada blogger yang otai-otai tu terbaca entry ni, boleh la tokok tambah apa yang patut.


Well selain dari kena maintain traffic, and kena rajin blogwalking, I rasa satu lagi benda yang penting adalah promotion. As a business student, cewahhh, I tahu promotion amat penting untuk sesbuah company tu, especially if mereka ingin come out with a new product. 


Anda pernah nampak tak benda ni bila nak login nuffnang?



Yup, ini senarai advertiser yang berdaftar di bawah nuffnang. I galak kan you all promote mana-mana advertiser. Lebih bagus promote untuk advertiser yang sedang come out with new product dan yang giat iklan kan product di blog-blog. Contoh seperti Sony, Digi, dan Air Asia. Mesti u guys pernah tengok iklan-iklan mereka kan? And one more thing, cara anda promote juga kena betul. Use a good language, better in business language. But make it more interesting. Buat cerita ke, tapi I prefer promote macam tu je. Jangan luba bagi link advertiser tu sekali ye.

Macam hari tu, I promote Digi Live Tour ni di blog I. Maybe advertiser berminat so dapat la buffered earnings tu. Hehe. Tapi jumlah earnings yang I dapat tu ciput je pun. Hehe. Just share benda ni untuk anda.

Ok lah, if ada apa-apa tips I akan update cepat-cepat ye ! :)

10 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

esther said... REPLY

nice article....all the best...

hudhud said... REPLY

@esther thanks :)

sarah shafie said... REPLY

hehe..dpt jgk..

Ahmad Tajuddin Abdullah said... REPLY

tq2...x pernah dapat lg....huhu

naz said... REPLY

masyuk la u babe:)

miss lolly a.k.a luvfareda said... REPLY

wewiitt.

die bagi tips tuh :)

tapi l0lly tak kiah sgt pasal nuff. org letak kite nak letak gak. tapi xamek port pom ekekeee

hudhud said... REPLY

@sarah shafie congrats to u babe :)

hudhud said... REPLY

@Ahmad Tajuddin Abdullah teruskan usaha. mst dpt punya ! :D

hudhud said... REPLY

@naz takde maknanya masyuk. haha

hudhud said... REPLY

@miss lolly a.k.a luvfareda hehe saje je ngade2 nk bg tips :P

Post a Comment

Next Previous Home