Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Monday, June 28, 2010

tutorial membuat fungsi reply back pada comment

Hello guys. Ada orang request benda ni kat blog so yeah, here we go.


1. Design > Edit HTML > click pada expand widget templates


2. Tekan Ctrl + F serentak, dan copy kemudia paste code ini di kotak search
<data:commentpostedbymsg>
atau
<data:commentpostedbymsg/>
atau
<dd class='comment-footer'>
3. Salin code ini di bawah atau selepas code di langkah kedua tadi
<span class='comment-reply'><a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?blogID=Masukkan ID blog disini&amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;, &quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,scrollbars=yes,width=400,height=450&quot;); return false;'>[Reply to comment]</a></span>




4. Lihat code di langkah ke empat tadi. Anda nampak kan ayat 'Masukkan ID blog disini' ? Tahu apa itu ID blog?


click untuk tumbesaran.

5. Selepas dah siap edit code di Langkah 3, click preview and if tak ada error just click save.

SELAMAT MENCUBA ! ♥

14 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

kerol said... REPLY

post ID nak carik kat mana?

hudhud said... REPLY

@kerol blog ID tak perlu di edit atau di cari. just masuk kan id blog di perkataan "masukkan ud blog" tu saja :)

kerol said... REPLY

Ada error:

We were unable to save your template
Please correct the error below, and submit your template again.
Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure all XML elements are closed properly.
XML error message: The reference to entity "postID" must end with the ';' delimiter.

kerol said... REPLY

blogID ngan postID tu lain kan?

hudhud said... REPLY

@kerol i dah betulkan. cuba try. yah lain.

Uruchimaru @ kf said... REPLY

code itu tak perlu diubahkan? copy n paste n save terus kan?

naz said... REPLY

takut nak sentuh code2 ni hahaha. guna ori je lah

hudhud said... REPLY

@Uruchimaru @ kf perlu ubah. masuk kan blog id

hudhud said... REPLY

@naz hehe kena pandai la kot. kang tunggang terbalik :P

aisple_aislesz said... REPLY

tq tq tq hudhud ... ^^

farah jaamat said... REPLY

x jd la hud..noting..xde ap2 pon kelou..hihi

eyka said... REPLY

@hudhud
hud..ta ley ar... nape erk? ley tlong wat kn ta? da byk kali wat nie... :)

eyka said... REPLY

hud..ta ley ar.. ley tlng wat kn ark? da byk kali test tp ta ley..kekwan pun banyak tnye.. :(

Liya Laa said... REPLY

Awak..kite dah buat. jadi jadi.sukenye :)

Post a Comment

Next Previous Home