Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Thursday, June 17, 2010

blogwalking and buffered earnings.

SANGAT PENTING ok.

Tapi jangan la bila ada buffered earnings baru you all nak friendly dengan blogger lain. Bila tak ada buffered earnings dah, buat bodo je bila orang yang aanda follow update entry. Hehe. Dulu masa mula-mula I dapat buffered earnings ni punya la pening, apa nak buat ni? Then bila baca blog Abang Ben, cehh suka-suka je nak panggil Abang Ben, takde lah, blog BEN ASHAARI, baru la tahu kita kena rajin merantau kalau dah dapat buffered earnings ni. Bukan merantau ke luar negara ye, merantau di dalam dunia blogging ni je.

So ni analytic I untuk last week. Time ni memang kurang sangat blogwalking. Sebab biasa online kat cyber cafe je. Tak ada banyak masa nak blogwalking. 

teruk -.-

and hasil nya untuk this week, setelah blogwalking sepanjang hari ;

Alhamdulillah :)

Jadi di sini, amat lah penting untuk anda blowalking supaya traffic boleh naik mendadak macam ni. But still, angka di atas sangat lah tidak boleh dibanggakan dengan hebat sebab ada certain bloggers sampai beribu visits for one week. Pheww gambate ne ! Hehe.

So apa kaitan blogwalking, visitors and buffered earnings?

Kena rajin blogwalking bila dah dapat buffered earning. Semua orang pun tahu pasal ni kan? Bila rajin berjalan, orang pun lagi rajin tengok blog kita. And it results in increasing number of visitors on our blog. Buffered earnings pun increase jugak la at the same time. 

Orang cakap niat berblogging kena betul, jangan sebab nak duit je. Tapi buat apa I nak jadi hipokrit? Selain sebab I nak share cerita kehidupan I dengan readers, at the same time I mesti la nak duit jugak ! Tipu la kalau orang cakap dia benci duit kan? Haha. I nak duit nak buat apa? Well I anak sulung kan, tak best la kalau mengharap duit mak ayah je. Besides, I nak beli DSLR ! :)

Pray for my success in blogging yah


23 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Sheera Razak said... REPLY

babe, ni benda apa ni? -__-

cengkerangcipot said... REPLY

terbaek..
btul jugak info ni kn..
thx2..
nak duitttt...
hehehe

hudhud said... REPLY

@Sheera Razak nnt i explain kat u babe :) pjg nak explain hehe

hudhud said... REPLY

@cengkerangcipot hehehe i pun nak duit ! :P

Ery Farieha said... REPLY

wahh bagus2
keep on BW
:)

hudhud said... REPLY

@Ery Farieha hehe will do :)

Lindy said... REPLY

Blogwalking here! lol :D

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said... REPLY

buat blogwalking time xdekeje..kalau keje menimbun..alahai sedey nye...xdapat buat aktiviti lah..huuuuuuu

hudhud said... REPLY

@Lindy ehehe thnks visiting :D

hudhud said... REPLY

@❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ tahu takpe ! dh start sem baru nnt xdpt la bw huhu

Ahmad Tajuddin Abdullah said... REPLY

salam....ada award dan tag untuk kamooo....sila ambik k...

Ahmad Tajuddin Abdullah said... REPLY

award dan tag dari Time To Change...

Ahmad Tajuddin Abdullah said... REPLY

huhu...jujur ape...

miMiE aZiMaSK ^V^ said... REPLY

jom kiter sesama blogwalking.. heheheh ai g page u.. tinggal jejak.. then u g page i tinggal jejak... untuk selamanyer.... heheheheheeheh eccheecheee....

hudhud said... REPLY

@Ahmad Tajuddin Abdullah hehe thanks :)

hudhud said... REPLY

@miMiE aZiMaSK ^V^ haha very funny lah u. will do ! :D

cybernetic88 said... REPLY

truskan berjoging ye. nnti pasti bnyk lagi tu. hee. keep it up gurl ❤

lassiegewdix said... REPLY

byknye syg ?
lassie punye da mendadak turun .
lassie da ta aktif di blog .
if kamu perasaan .
HAHA

Azzrnna said... REPLY

ni yg nuffnang tu eh? i tak faham lansung :D

~suNshiNe~ said... REPLY

kakena upgradekan diri i supaya lebih rajin berblogwalking...

sgt2 la malas..

Syafiqah Nabilah Azali said... REPLY

salam..setujulah..good info

Wan Ahmad Nabil said... REPLY

yeahh, betul betul. semalam dah puas kena ceramah. tak puas dengan ni nak tengok post ni pulak. lagi puas hati. haha :)
thanks huda.

Aishah Rahman said... REPLY

Nice entry and nice blog. Lepas ni kena rajin buat blogwalking.

Visit me,leave a comment, follow if you like

www.aishahrahman.blogspot.com

Post a Comment

Next Previous Home