Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Monday, June 14, 2010

orang dah matang je tahu benda ni.

Matang ye, bukan tua. Over sangat lah kalau cakap tua. kahkahkah.


Ingat tak lagi zaman kanak-kanak anda? Mesti ada few things yang kiranya macam 'in' la masa zaman-zaman kita dulu. Wahh 'kita' tu, ye, I dah tua ok, dah 21 dah. Usually orang yang lahir on 90s dah tak ada dah memori-memori benda lama-lama dan kelakar ini. Hehe. So lets cekidout ;


1. Keropok Durian.


ihsan : http://dapur-menjerit.blogspot.com/

Ingat pada keropok manis ini? Susah nak cari sekarang kan? But i manage to get it ! haha semalam I bantai makan keropok ni, size besar ye, sorang-sorang. Haha I tak pernah namapk kat tempat lain but then suddenly I nampak dekat Wangsa Maju, dekat Section 2. Bersepah-sepah pulak tu. Ngehh disebab kan terlalu manis, so I beli 1 bungkus je la. Kalau 2 kang kencing manis pulak kan. Tapi, betul-betul teringat memori zaman kanak-kanak la.

2. Nyam Nyam 
ihsan : tuan google

Haaa yang ni I dah tak pernah jumpa dah. If ada sesiapa yang pernah terserempak dengan nyam nyam ni tolong la bagitaw I k. Sedap ni. Ingat lagi time kanak-kanank, makan bend ani sampai habis 10 jari kena coklat. So, korang ingat tak benda ni? Hehe. Dia macam butiran-butiran bijiran yang bulat kemudian dicicah dengan coklat. Budak-budak, memang gila coklat la.

3. Nini
ihsan : tuan google

I berani bet siapa je yang tak tahu lagu nini coklat celup ni. Haha entah la kenapa lagu dia memang orang akan ingat, like FOREVER ! hahaha. Ni pun lebih kurang macam nyam nyam jugak la kena celup dengan coklat. Tapi ni bukan butiran bijiran bulat, tapi biskut panjang. Memang super delicious jugak. Tapi, samal macam nyam nyam, I dah tak pernah jumpa.

4. Tora
ihsan : tuan google

Tora datang lagi ! Ngeh ngeh ngeh. Ni siapa yang selalu kejar motor babu taw la benda ni. Hahaha. Selain tora ni ada lagi dengdang and Jojo tapi Tora ni la yang paling famous. Ada lagi ke benda ni sekarang? I tataw la sebab I dah tak kejar babu lagi :P


Well, so far, tu je la benda yang I ingat yang pernah menjadi addiction ramai kanak-kanak pada suata masa dahulu haha. Sekarang? Sekarang budak-budak dah maju, kecik-kecik dah pandai main handphone la, Iphone la. Kecik-kecik dah pandai main computer games. Zaman kitorang dulu, ni la dia memori. Wuhuuu rindu lah :)

p/s : kalau ada yang tertinggal, boleh tolong nyatakan. Haha

15 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

pch said... REPLY

kopok tamtam



bimbang virus pendrive rakan merebak ke pc anda...bimbang data di curi...pendrive takboleh write...nah FREE: suis USB

Si Mata Bulat Berbaju Kuning said... REPLY

seddaaaaappp :))

hudhud said... REPLY

@Si Mata Bulat Berbaju Kuning memangggggg hehehe

hudhud said... REPLY

@pch kopok tamtam ada lagi skg ni hehehehe

cronixsoul said... REPLY

la.. tak letak Nano Nano skalik... tapi baru teringat la.. keropok durian tu skang da xde jual da~

hudhud said... REPLY

@cronixsoul nano nano la, lupa plak haha. kopok durian ada lagi. kat wmaju ! :D

lassiegewdix said... REPLY

yu ~
sumpah i bru nk create psl cite jajan kt my blog .
kite mmg sehaty sjiwe lerh .
HAHA

Eza Rashid said... REPLY

dy wat ak trigt zaman kank2 dlu,,,,,nang me back,,,,thx,,,creative,,,

hudhud said... REPLY

@lassiegewdix haha yeke? buat lah babe. nk tgk jajan apa yg u suka haha

hudhud said... REPLY

@Eza Rashid hehe okay & thanks :)

heart~ said... REPLY

hahaha ni semua makanan nana time kakak2 riang dulu...sedap woooo~~

hudhud said... REPLY

@heart~ sama la kita, sep sep ! hehe

Huda Luna said... REPLY

hhahah betul2 ni faveret zaman kanak2 dlu

bila ingt balik blk rs cm comel je

hudhud said... REPLY

@Huda Luna haha tu la. i ada gmbr masa kecik2 duk pegang kopok durian haha

♥cutebabygirl♥ said... REPLY

wahhhhhhh~
rindunye zaman kanak2!! (^^,)

Post a Comment

Next Previous Home