Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Wednesday, June 23, 2010

Request - How to print screen.

Tadi, I telah mendapat ini di chatbox ;



disebab kan shag ni tak tinggalkan link dia, maka I decide untuk buat tutorial. Lagi senang. Harap shag baca lah ye :)

Ok langkah pertama, pergi di website yang anda mahu print screen itu. 

Kemudian, lihat pada keyboard and. Jika anda gunakan computer, tekan ini ; 


dan jika anda gunakan laptop, tekan begini pula

tekan fn dan prt sc tu serentak ye.

Kemudian, pergi ke aplikasi Paint, than kemudian paste kan sahaja website yang telah anda copy tu. Kemudian save la ! Senang je kan? 

Selamat mencuba, Shag ! :D

9 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Ikemal said... REPLY

emm. setengah laptop tak pyh tekan fn tp Ctrl

:)

Liyanaa. said... REPLY

mcm lappy i just tekan printscreen saja. atau nak lebih canggih cuba google "screengrab" . aplikasi untuk mozila firefox. lagi mudah tak perlu paste dekat paint pun :D

// btw kalau nak paste dkt photoscape pn boleh dear <3

(o.0") said... REPLY

huda ;) thanks! hahaha. lupe lak tadi nk tgl kn link. ill try k! haha. thanks a lot dude!

hudhud said... REPLY

ok semua thanks. boleh la sape2 ikut apa tips yang ada di ruangan comment ini. hehe :)

fyna said... REPLY

omg! thanks! b4 dis i xtau how nak print screen gune laptop =.='..skrg da tau! yea! hehe

edaolala said... REPLY

hihi. i belaja buat benda ni time i keje bank dulu :D hehehe. syookk !

liyana aziz said... REPLY

hudhud, dulu yana pun x tau nak buat camne, baru je tau jugak.. hahahah

cik tomyam said... REPLY

ni betol2 membantu. dulu xtaw cmner nk print web. skg dah taw da. tx alot! :)

eka said... REPLY

terimakasihbanyakbanyaksangatsangatea?

Post a Comment

Next Previous Home