Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Wednesday, June 23, 2010

nama je Melayu, cakap Melayu pun tak reti.

Hey I look stupid when I speak Malay. ha ha mengundang.


Well, issue ni macam dari dulu bincang pun tak habis-habis kan? Hari ni pun I baca kat Utusan Malaysia, di ruangan sms dar pembaca tu. Encik tu kata yang orang Melayu je yang malu nak cakap Melayu. Rakyat negara lain bangga dengan bahasa mereka. Contoh ? Jepun. Yah, contoh terbaik. Walaupun I ni suka berbahasa rojak and cakap I, You bagai, tapi hello excuse me, I pandai cakap Melayu ok. I pernah buat esei 999 patah perkataan ok. He he he. 


Ok hari ni, I nak review 3 blog yang I cukup kagum dengan Bahasa Melayu yang digunakan. Nak tahu siapa? Jom kita lihat siapa yang kena !


1. MUKA SURAT SULIT NAZ.


Ok, ini bukan lah blog setiausaha sulit PM ye. Ni blog Naz. Orang biasa je. Ha ha.First time I baca blog dia je I dah impress gila. Wow full Malay. Then lagi satu yang buat I kagum, kadang-kadang ada bahasa dia yang I tak faham. Meaning that, bahasa dia terlalu tinggi ! He he yeke naz? I'm wondering apa la dia merepek time jawab SPM paper Bahasa Melayu dulu. Ha ha


cuba click gambar ni. sekali pandang macam Ariel Peterpan pulak. Ha ha ha.


Tuan blog ini nama nya Hakim Ishak, handsome, ala-ala pelakon bollywood. Kehkehkeh. Blog dia juga fully in Malay. Banyak sajak yang buat I kagum jugak. Kalau nak tahu, I kurang layan sajak Melayu. I lebih minat sajak Indonesia, tapi lepas baca blog Hakim ni, I rasa I dah jatuh hati dengan dia, eh silap, dengan sajak dia. Ha ha ha. Hakim ni sangat friendly, anda boleh add dia di Facebook. Kalau nak nasihat, dia tukang nasihat terbaik :)

layout nak comel je :P


Siapa itu Sharel? Lelaki yang I dah meet in person and I langsung tak jangka Bahasa Melayu dia sehebat ini. Haha seriously, kalau anda jumpa dia pun anda tak kan jangka yang dia boleh tulis macam ni. Dengan style yang ala-ala hip hop tu. Memang unbelievable lah ! Blog dia juga Malay, tapi kadang-kadang ada la English sana sini. Dulu rambut dia afro, tapi sayang, kata nya dah potong. Tak sempat I nak tengok dia berambut afro. Hehe

hijau. oh tidak. ha ha.

So, apa lagi? Follow la diorang ! He he. Tapi kenapa semua lelaki eh? Entah la. Maybe I rasa kagum sikit kot kalau lekai yang pandai buat ayat berbunga-bunga ni. Mesti tiga-tiga ni sweet talker kan? :P

p/s : kalau anda tahu lagi blog-blog yang lain boleh share di ruangan comment :)

6 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

naz said... REPLY

ok saya rasa terkejut juga. walau baru kenal, tetapi tak sangka pula saya seorang yang boleh di guna pakai bagi kamu haha terima kasih hud hud

I n n z said... REPLY

naz mmg bersastera dari dulu lagi. kan naz ?
hehe xD

hudhud said... REPLY

@naz haha sama sama :)

hudhud said... REPLY

@I n n z oh u knl naz juga ye. hehe :)

Nazra~ said... REPLY

salam ziarah ^__^

soffea said... REPLY

yup. setuju. bahasa mereka bagus. hey, i do know some blogs yg best jugak. cube la lawat dorg~


http://puisikuseniku.blogspot.com/

http://puisitepijalan.blogspot.com/

Post a Comment

Next Previous Home