Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Wednesday, July 7, 2010

ban Youthsays link di blog dan shoutbox anda sekarang !

OK, entry ni untuk siapa-siapa yang tak nak kehilangan status glitterati dan yang nak dapat Buffered Earning dan yang nak iklan selalu ada di blog dia. Yang tak nak, boleh skip entry ni  :)


Tadi I blogwalking and terbaca di entry seorang blogger ni. Tapi ! I tak dapat cari balik la mana blog dia. Tak di list kan dalam I punya history mode pun T___T . Tapi takpe, kepada blogger ni if u read this, credit to you yeah. And thanks sebab share with everyone this thing.


Ceritanya, blogger ni bertanya pada Nuffnang kenapa status glitterati dia ditarik kot tak silap I. Then Nuff reply sebab dia ada link Youthsays di blog dia. So Nuff suruh ban Youthsays dari blog dia. And apa yang dia buat adalah termasuk ban link Youthsay dari shoutmix dia. 


Cara nak ban.


1. Pergi ke account shoutmix anda dan login.


2. Kemudian, Settings > Security > Ban control.


3. Anda akan lihat seperti ini ;


masuk kan url YS di kotak yang dibulat merah.

Ok, that's all. Maka secara rasminya, anda telah ban link YS ni di shoutmix anda. 

And lagi sekali I ingatkan, pada mereka yang setia dengan Youthsays, anda boleh pilih nak buat atau tidak. Tak ada hal punya lah. Jangan ingat I suruh you guys ban Youthsays tu. Ish ish silap-silap I kena sama. Hehehe.

Selamat membuat duit ! Ha ha ha


UPDATE !
Rozana Rozali bagi link blogger tu pada I. Ni dia, ARDINI HUMAIRA. Thank to her and for Rumah 4 Tingkat juga sebab ajar cara nak ban di shoutbox. :)

12 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

tqa said... REPLY

ooo yeke?
thnks for the info.
mmg nk kne ban nih

Miza Yusof said... REPLY

lately ramai gila yang buat macam ni.
asal nak blogwalking mesti terencat gara-gara manusia yang asyik promote youthsay kat shoutbox. huh! tak sukaaa!

♥ shag ♥ said... REPLY

woah. ssh jugak ble ade nuff ni. hmph. aku nk buat tp ta tau cmne nk maen. haha. just iklan kt blog then kita dpt duet if org click our nuff eh? just like that? or is there anything else i should do? ommo >.<

kurawk said... REPLY

rasa macam tamparan hebat bila klik backlink kat cbox rupanya url youthsay... =,="

lassiegewdix said... REPLY

ouh mcm gitu ea :)
thx fer your info .
ngeeeh ~

Rozana Razali said... REPLY

i ada baca gak, ni ke blogger tu?

http://ardinihumaira.blogspot.com/2010/07/jawapan-dari-pihak-nuffnang-berkenaan.html

hudhud said... REPLY

@Miza Yusof tu la pasal. selalu mst i tgk dulu link dia oh.

hudhud said... REPLY

@♥ shag ♥ yup just like tt. and kena banyak blogwalking baru dpt buffered :)

Mr. J pengeRindu said... REPLY

YS .. patutlah. thnk 4 info.

www.pengeRindu.com

디야나 said... REPLY

trimas babe~ 고맙다~

Wan Ahmad Nabil said... REPLY

kalau macam benda benda lain tak pa kan ? macam you kasi tuh cbox ?

Hassanah said... REPLY

thanx huda

Post a Comment

Next Previous Home