Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Thursday, July 8, 2010

How to put Nuffnang ads on your blog.

Nisa si comel tanya I how to put ads between entries. Tapi takpe, I buat sekali la. Supaya ada beginner yang boleh belajar. Btw, I nak credit to Huda Luna for the tutorial :)


Ok, sebelum bermula, sila login dulu ke akaun Nuffnang anda dan click pada Add ad. Nampak ada code kan? So let's begin !  :D


To put on header (Leaderboard)


1. As usual, Design> Edit HTML. Then click pada Expand Widget Templates.
2. Then click ctrl & F together, kemudian copy code di bawah ini dan paste kan di kotak find.
<body>
3. Ok sekarang pergi akaun Nuff korang, nampak kan code untuk leaderboard? Copy code itu dan paste kan di bawah code di langkah 2.




To put between contents (Large rectangle)


1. Copy code di bawah ini dan paste kan di kotak find.
</b:if>
2. Ok, sekarang anda akan jumpa banyak sangat code seperti di langkah 1 di dalam coding anda. The one that we're looking for is </b:if> yang di bawahnya ada code ini ;
</b:loop>
3. Jumpa? Sekarang pergi ke akaun Nuff anda. Copy code for large rectangle dan paste kan di antara code di langkah 1 dengan code di langkah 2. Tak faham ? Begini ;


click for larger.

4. Now anda boleh save dan siap la nuff add untuk large rectangle (Nisa's) and leaderboard.




To put on sidebar (skyscraper)


1. Dashboard > Design > Page elements > Add a gadget > HTML / Javascript
2. Pergi akaun Nuff anda, copy code untuk skyscraper dan paste kan di ruangan HTML/Javascript.
3. Save dan letak kan paling atas di bahagian sidebar anda.


Ok itu sahaja, kalau tak jadi inform I ok !  :D

14 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

bellar0ssa said... REPLY

eh eh belog kite sama template.weeeee

♥ shag ♥ said... REPLY

wahh. thanks to nisa lah asked u about this. so i just could copy and paste. hahaha :D

im going to reg for nuff tonight, insyaAllah. if anything, could i ask u heh? mcm tak bese ;pP

hudhud said... REPLY

@bellar0ssa hehe ramai yg dah sama :)

hudhud said... REPLY

@♥ shag ♥ haha boleh2. formspring ada :P

♥ shag ♥ said... REPLY

okay! will add u. haha :DD

Khairunnisa' said... REPLY

Tak dapat jumpa my "". Oh tidakk. Boleh jadi disebabkan template yang Nisa guna ni ke?

hudhud said... REPLY

@Khairunnisa' tak dapat jumpa my apa? huhu

Ajlaa Dzukarnain said... REPLY

babe,
i naa ltax nuff ad between content
tp i tade
so i tatao naa paste dkat mane code uk.

❤ I Eat I Travell I Blog ❤ said... REPLY

i always got problem on puttin anyone can help?

❤ I Eat I Travell I Blog ❤ said... REPLY

i always got problem on putting nuffnang in wordpress.. omg..

NQ said... REPLY

ok tq... dh bjaye buat.. yeayy!!

hiebsz said... REPLY

tak jadi :(

ct~ said... REPLY

ta dpt jumpe body wif < >

Linda Zizan said... REPLY

I'm done, thanks hudhud :D

Post a Comment

Next Previous Home