Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Thursday, July 22, 2010

Kenapa ramai orang yang kutuk blogger otai?

Amaran awal, siapa blogger famous dan terasa dengan entry ni, harap maaf eh. Ni hanya dari perspektif I, blogger tepi jalan. Cehh cehh ayat mengundang. Haha


Ok, sekarang ni banyak yang I tengok blogger otai kena kutuk la, siap buat blog untuk maki diorang la. Tapi pernah tak kita atau blogger tu sendiri fikir kenapa benda ni jadi? Pernah tak? Ok, ini apa yang I rasa.


1. Blogger otai ni tak pernah nak jenguk blog kita, apa tah lagi comment.
- Korang bayangkan la, korang jadi followers dia. Hampir setiap entry korang comment. tapi blogger ni tak pernah sekali pun jenguk blog korang. Apa tah lagi comment, memang harapan la kan. Apa la salahnya jenguk kejap, sekali pun ok kot? Beratus ribu sangat ke orang yang korang nak jenguk tiap hari? Lama-lama kita pun fed up dengan blogger otai ni. Tu yang dari follower terus jadi enemy tu. Kita orang Melayu, orang berbudi, kita berbahasa. Return the favor la. Bukan la nak mintak sangat. Tapi tu common sense la. Tak kan tak boleh nak fikir?


2. Orang yang mengutuk tu dia memang jealous dengan blogger otai ni
- Ni tak boleh buat apa la. Maybe dia jealous blogger otai ni dapat cek dari Nuff ke. Tak pun dia jealous sebab blogger ni ramai followers ke. Yang penting, sifat cemburu memang tebal dalam diri dia. Haha.


3. Orang yang kutuk ni tak faham kenapa blog blogger otai ni boleh famous.
- Haha ni pernah terjadi kat I. Tapi I tak ada la sampai mengutuk blogger otai ni. I pun tak faham apa yang orang suka sangat pasal blog dia ni. Nak cakap banyak tips, biasa-biasa je. Paling banyak pasal life dia je. I tulis pasal life I langsung tak ada orang nak comment. Life I tak best kot? hahahaha. Kena tunggu I jadi model la macam ni, lepas tu ada dslr  :P


4. Blogger otai ni pernah kutuk dia secara tak langsung.
- Ini pun boleh jadi jugak. Ok let say la korang ni kaki hangout kat Pavi setiap Sabtu. Lepas tu tiba-tiba blogger otai a.k.a blogger idaman korang ni maki habis-habisan orang yang lepak kat Pavi every Saturday. Confirm-confirm lepas korang baca korang terus anti blogger ni betul tak betul tak? Haha.


Well, tu je la dari pandangan I. Maybe orang lain ada banyak lagi pandangan masing-masing kan. Senang cerita, I pun pernah kena macam point num 1 tu, so last sekali I decided, I malas dah nak ambik kisah kalau orang duk cerita pasal blogger otai ke famous ke apa ke. Nanti tak ada la nak sakit hati, kan kan? Memang la blog dia, dia suka hati nak buat apa kan? Kalau suka hati, buat je la blog tu sendiri, baca sendiri. Ye la, ikut suka hati kau kan. 


Haha, terasa? Chill la  :P


Anyway, ni pendapat I je, ada yang setuju, ada yang tak. Negara demokrasi ni, kita bebas bagi pendapat kan?  :)


P/S : Jangan tipu la kalau korang tak terasa @ tak pernah kena macam point num 1 tu. Hipokrit gila T___T

36 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Hariz said... REPLY

Hehehe.. Pelahan2 Kayuh Ye :)

Agak Benarlah statement tuh~

sureen chew said... REPLY

sokonnngggg~ :angel

Un Phat Lee said... REPLY

baiklah.gua akan datang menjenguk dan bg komen to anyone who visits gua punya blog.(bapak perasan mamat nih.LOL XD)

.:: Miu Miu ::. said... REPLY

sangat betul! :D

hudhud said... REPLY

@Hariz hehe baik and thx :)

hudhud said... REPLY

@sureen chew hehe thanks ! :)

Kumbang Jingga said... REPLY

aku blogger otai burger kihkihkih

hudhud said... REPLY

@Un Phat Lee hahaha takpe sekali sekala perasan en :P

hudhud said... REPLY

@.:: Miu Miu ::. kan? :)

Liyanaa. said... REPLY

HAHA i sokong u bbe <3 HAHAHA

diraja22 said... REPLY

peringatan bersama..

nas said... REPLY

huhu....singgah dari twitter td...
ermm....
bese ar..maybe bile mereka da berada dipuncak..
mereka da lpe daratan..
adat la tue..
tapi xsemua otai2 cm2...
ada otai2 yg ok...:)

jom bace entri terbaru nas:

gunalah tandas dengan betul

hudhud said... REPLY

@Kumbang Jingga alamak, tetibe lapar. haha

hudhud said... REPLY

@Liyanaa. hehe gimme 5 ! :P

hudhud said... REPLY

@diraja22 yup, harap2 i tk jadi macam ni huhu

hudhud said... REPLY

@nas yup betul tu, tk semua macam ni. most of it lah i boleh cakap. sedih2. haish

zither said... REPLY

huu suka post ni, sbb yg reason 1st tu memang serupa dgn apa yg saya fikir akan sorg blogger otai ni. haha

suhaida shukor said... REPLY

Sokong semua point diatas. and plus. I tak paham nape diorang famous except hanis zalikha, yang lain uh, org kata famous, I cam klik, WTF, sama standard ngan blogger lain, tak boleh blah. senang cite, ikot nasib, yang penting, kalau lawa, stylo. blah2, ramai ah nak follow, puji-puji.. follower pun bias what, otai tu cam just be lucky .. HEHE. I tak la, i rasa bagus I follow, ikot senang hati camane.. Eh panjang pulak, anyway, asal makin lawa blog ni? ke i xpasan selama ni.. ehehehe

** a i l y ** said... REPLY

hah! nasib baik i tak otai. miahaha... *thumbsup*

*loue me* said... REPLY

yah.. setuju dgn u.especially point yg 1st tu.kebanyakan blogger yg famous, xpnh pn nak tinggalkn comment/maybe jenguk blog kita. padahal sebelum famous, setiap comment akan dibalas.tp bila dh famous, langsung xdiendahkan.

hudhud said... REPLY

@zither haha siapakah dia itu? :P

hudhud said... REPLY

@suhaida shukor yah tahu takpe ! org lain pun ramai hipokrit, puji2 dia la, sebab nya dia ni famous, boleh tumpang glamer. wtf kan? hipokrit gila ! jadi macam i senang, kritik je kalau rasa nak kritik .

hudhud said... REPLY

@** a i l y ** hehe you baik and comel :P

hudhud said... REPLY

@*loue me* yah betul tu, annoying kn?

lassiegewdix said... REPLY

yup ! agree wif yu .
lagi2 point 1 dan 3 .
dats y lassie cm mls nk update .
cm busan nan dunia blogging ni skg .
*tetibe . HAHA

hudhud said... REPLY

@lassiegewdix hehe jangan la bosan. you blogging je sampai u famous hee :D

edaolala said... REPLY

wow ! hahaha. terkesima jap :D berani mati u buat entry ni. hihii. congrates ! :)

mrs.JamaL said... REPLY

mm sokong y no 1 tu..sedih jugak..
tp makcik buat2 paham la..
dh folower die riban2, mana dan nk jenguk kite ni, lagi pown kite yang ikan bilis ni xde kepentingan aper pown kat die...
kecuali kak jie aka kujie.com...ha..dia ok..rajin melawat kite yang bilis ni, walau x polo kite.

hudhud said... REPLY

@edaolala hehe kenapa i nak takut pulak? I'm just sharing some opinions. :)

hudhud said... REPLY

@mrs.JamaL hmm maybe jugak la. tapi mst ada masa punya, kejap pun ok what. oh kak kujie tak pernah lagi tgk blog ida. aha :P

cik Nemo said... REPLY

hehehe. nasib le i bukan blogger otai.. i blogger tengah laut je..hahah~

ken said... REPLY

some blogger otai.. they too famous, blogging also sucks edy.. but still famous.. sure ppl wont be happy le.. i think =)

hudhud said... REPLY

@cik Nemo hehehe i dah nak sampai pesisir pantai ok? haha :P

hudhud said... REPLY

@ken yeah agree with u. all they want is traffic n money, update entry that sounds so silly also will be fine for them. grrr

hannamaruku said... REPLY

tau takpe. kalau hanis takpe lagi. mmg super otai. tapi kalau selaen hanis lepas tu nak bajet femes gle. nak reply komen pon tak lagi la nak jenguk blog kte. T__T

hudhud said... REPLY

@hannamaruku betul tu babe. tu yg kdg2 i malas nak follow tu. lantak dorg kah haha

Post a Comment

Next Previous Home