Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Wednesday, July 14, 2010

budak-budak dengan mak bapak sama teruk je sekarang ni

hello peeps.Ni entry emosi.


Ok, korang suka tak dengan orang yang selalu buat harta korang macam harta sendiri?


I tak suka. Even budak-budak. Maybe some of you will said, ala budak-budak, mengalah je la. I will not mengalah. Hello, that's my thing. My parents bought it for me. Not you ! Serious, cakap la I selfish atau apa. Tapi kalau barang I. Memang I benci sangat kalau dia buat macam barang sendiri.


Ok, let say kalau I ada psp. Then ada one kid age maybe 6 something, wanna borrow my psp. Tapi budak ni sangat terkenal dengan sikap dia yang suka menjahanamkan barang I. Kalau I tak bagi then menangis. Lepas tu, boleh pulak mak dia suruh bagi je psp tu sebab malas nak dengar dia bising. Bagi I, mak bapak bodoh je yang akan buat macam tu.


You, as a parents patut nya kena explain kat budak tu, that he cannot touch anyone else's stuff ! Ni boleh pulak kau ikut cakap budak tu. Ikut je la apa yang dia nak lama-lama dia pijak kepala kau. Tu pasal la remaja sekarang semua nya rosak ! Sebab ada mak bapak yang macam ni la.


Sorry la if ada yang terasa or what but I'm getting sick of this. Barang kita, bila kita tak bagi kat dia, dia nak marah-marah pulak. And I've experienced this many times, not with budak je but dengan mak budak sekali ! Benci woi !


I benci sangat bila orang guna lappie I lepas tu berjam-jam macam bapak dia yang belikan lappie I. Lepas tu save gambar dia kat lappie I lepas tu tak nak delete. Lepas tu nak pinjam bawak pergi Old Town la nak lepak dengan kawan-kawan dia yang lain pulak. WTF weh? Go get yourself a fucking laptop la weh ! Kalau tak mampu, buat cara tak mampu. Jangan nak tayang kat orang macam kita kaya sangat padahal tu barang orang lain. And hello, tu bukan ayat I, tapi bapak I yang cakap macam tu kat I. If my dad boleh cakap macam tu kat I, why don't you cakap macam tu kat anak you or even remind yourself of it !


Fuhh geram nyaa. Pagi-pagi dah bikin gua panas !


Kalau dah pinjam tu beragak la. Ni sampai nak mintak balik baru nak bagi. Perangai apa tu? Jangan sampai I mencarut kat blog ni sudah la !


P/S : Paling benci bila orang nak pinjam barang kita lepas tu dia cakap macam ni 'Huda, nak handphone'. Nak eh? Kau punya ke? Mana pergi perkataan pinjam kau? It shud be 'Huda,nak pinjam handphone' la you idiot ! Urghhhh !

13 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

♥ shag ♥ said... REPLY

ohh aku pun dah experienced ni byk kali! tp aku ni jenis yg ta bole share bilik yg plg penting. dgn adik aku oke. tp dgn yg lain aku ta comfortable sgt nk share. sbb nye aku nk space aku jgk. hahaha. lptp aku org nk pki mesti dpn aku kene siapkn keje yg pntg sgt smp nk pnjm aku pny ;Pp

fadhlinaafifah said... REPLY

perghhh!! kalau you tak boleh tolerate pasal you punya branag. i pulak paling tak boleh tolerate bila orang pinjam barang tak pulang balik. memang bikin waaaa panas. barang kita buat macam gherta dia. ape kes.. skrg ni pun tgh hot ni.. kat minah sorg nih.. haish kalau dpat. memang ku tenyeh2 muka dia..

Boy said... REPLY

teruknye orang tu... suke ati je

tia said... REPLY

eyh! i bce i plak jd geram!
chillax!
nex time tayah kasi da!
served them right! :)

hudhud said... REPLY

@♥ shag ♥ huyoo. macam kejam je? hehe :P

hudhud said... REPLY

@fadhlinaafifah hah taw xpe, i pantang gak pinjam xpulang balik nih. u serang je minah tu hihi :P

hudhud said... REPLY

@Boy taw takpe. geram je oh

hudhud said... REPLY

@tia tu ah lps ni malas nak usung lappie ke hulu hilir. blughh

LiFe KaMi said... REPLY

budak2 skang kat sekolah kena pukul skit ngan cikgu da report media.. manje sgt kat mak bapak dia, besar nanti tau le jadi aper..

*loue me* said... REPLY

fuh fuh..relax2!
i pun pernah rasa apa yg u rasa.mmg pantang giler la..dah reti pinjam tp xreti bg blk.up till now i xdpt brg i blk.siap cakap,"Eh..Tak ingatla letak kat mana.Nantila". Dem! Bertahun dah kot.tp mls nk kecoh2..once i dah tau perangai dia camtu..tamo bg pinjam pape dh.tu lbh selamat.kalau dia amik pun,make sure dia bg letak blk.haha

annadzirah said... REPLY

hahaha.
sangat annoying kalau layan budak kecik yg xpaham bahase langsung!.
marah sket nangis.
pfftt..
lam family i pon ada yang macamni.
kes manjakan sangat ahh.
i dengan kazen i yg kecik2 memang i xbagi sentuh my stuff.
hp ke, ape ke..
i akan marah sampaikan dorang takut ngan i.
HAHAHA.

sebelas said... REPLY

uik..baru berhajat nak pinjam lappie..hehehe




http://nomborsebelas.blogspot.com/

perempuan ITU said... REPLY

huiiiiiiiiii. paling i benci part gambar mulut besar tu. HAHA :r

ohh ye,kalau i lah kan. sorry la nak bagi pinjam lappy.barang mahal tu. haih. macam2 lah manusia ni.. :fire

Post a Comment

Next Previous Home