Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Wednesday, July 7, 2010

Let's design your Facebook page !

I dapat taw benda ni dari blog Emora, so just nak share dengan anda yang still tak tahu. Yang dah tahu tu diam-diam je la. I tahu I ni ketinggalan zaman T_____T


1. Go to http://www.social-plus.com/en


2. Dia akan keluar seperti gambar di bawah dan apa yang anda perlu buat hanya lah click pada "Download".



3. Sudah click download? Sekarang hanya perlu pilih mana satu extension yang sesuai untuk anda. Contoh kalau anda selalu menggunakan Mozilla, maka, pilih la download untuk Mozilla. Contok seperti gambar bawah ; 

4. Sesudah click download seperti langkah 3, anda hanya perlu click install sahaja. Seperti gambar di bawah ;


5. Kemudian, pergi ke Facebook anda, anda nampak button "Account" ? Di sebelah button "Account" akan ada nya button "Social Plus". Tunggu, I'll show you.


Yes, click pada button yang di bulat merah itu.

6. Untuk change your skin color, Social Plus > Profil Skin Management. Then pilih la skin mana yang anda suka. Now, siap !  :D


Selamat mencuba

3 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

Faiz said... REPLY

mcm2 dh ade kt fb..huhu..

p/s: thank komen ya..neway..salu la mkn ikn utk protin..hihi
Hit My Latest Update

Dark Half said... REPLY

xde masa nak conteng² fb lagi

Hassanah said... REPLY

yeay dh siap
thanx tau!

Post a Comment

Next Previous Home