Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Sunday, July 11, 2010

Cerita Minah perempuan gila dan Ali. Layaaannn

demmit. I nak upload one video ni tapi Ya allah, lama gila dia nak upload. I rasa I dah tidur tadi & bangun balik, tapi dia tak siap-siap upload lagi. Tekanan doe ! Now I nak try upload kat youtube pulak. T____T


OK ok hari ni I nak cerita pasal permpuan sakit jiwa dengan lelaki yang nak mula new relationship. err paham? hehe


Ceritanya macam ni. Ali dan Minah ni dulu bercinta. Bahagia la amcam orang lain. Sampai la satu hari ni Minah cakap dia nak tidur, ok fina la. Ali pun stop message dengan dia & bagi la chance untuk dia berehat. After few hours, Ali pelik apsal Minah ni tak text dia lagi. Lalu Ali pun call la Minah. Malangnya, handphone Minah off ! Ali try call mak kepada si Minah ni and guess what? Mak kepada Minah ni bagitau yang Minah keluar dengan kawan dia ! Identiti tak dapat diketahui lelaki atau perempuan.


Ali ni pun sakit hati + risau gila babi. Dalam masa yang sama cemburu sebab tak kan la Minah tak boleh nak call dia langsung? Minah keluar dengan siapa? Tak lama lepas tu, Minah muncul kembali. Minah cakap dia keluar dengan kawan & phone dia rosak. Ali tak percaya, Ali malas nak layan Minah. Namun Minah terhegeh-hegeh lagi kat Ali ni. Hari-hari Minah bercerita dengan teman alam maya dia yang dia ni sayang Ali gila babi, tak ada lelaki lain di dunia ini.


Kemudian, Ali maafkan dia. Dan hubungan kembali normal.



Satu hari, Ali dan Minah berjalan-jalan di sekitar pekan. cehh pekan  :P  
Tiba-tiba, ada lelaki menarik rambut Minah. Ali terkejut, Minah lagi la terkejut. Orang di sekeliling tak tau la berapa kali terkejut dah hihihi. Lelaki yang bernama Abu ini mendakwa dia adalah kekasih Minah, sudah 3 tahun mereka bercinta. Pergaduhan kecil berlaki di situ. Ali kemudian pulang dengan perasaan hampa setelah drama di pekan tadi. Apa salah aku?

Di rumah, Minah jadi tak keruan. Dia entah kenapa nak dekat Ali and tak nak dekat Abu. Dia merayu-rayu kepada Ali mengatakan yang dia sudah tiada hati lagi dengan Abu. Tapi memang betul mereka bercinta selama tiga tahun. Gila la Minah, player rupanya kau !

Tak lama selepas Minah merayu-rayu, Ali akhirnya accept Minah tanpa Minah ketahui yang Ali sebenarnya hanya ingin memainkan perasaan Minah. Ala, kira macam nak game la.



For your info, Minah ni ada main Facebook. Haha tetibe. And kebetulan si Ali ni ada password Facebook si Minah ni. One day, Ali login ke Facebook Minah, Ali tiada Facebook ye kawan-kawan. Tiba-tiba ada pop up chat muncul. Ada lelaki lain panggil Minah ni sayang ! Ali said, gotcha ! Ha ha. Ali call Minah, bertekak lagi. And kali ni that's it. Ali mintak putus. Nak tahu apa alasan Minah? Dia kata tu adik dia yang gunakan Facebook dia and menggatal dengan lelaki tu. Wtf la kan? Selepas banyak bend akau tipu Ali and sekarang kau nak Ali percaya kau?

No, not again, said Ali.

So they broke up. Few days after that, Ali asked someone to make him Facebook. Wow Ali dah ada Facebook. Ali add semua hot girls, and tak lupa, Minah pun duk sibuk terhegeh-hegeh nak add Ali. Tiba-tiba tak beapa lama kemudian, Minah upload gambar kekasih baru nya di Facebook. Dia ingat Ali nak kisah? Hello Minah, bakal awek Ali sekarang lagi super hot dari kau tau !

Minah ni pun mulakan kegiatan stalk dia tu, wow Minah dah bertukar menjadi bitch la. Eww. Minah add bakal awek Ali and serang-serang perempuan tu. Berlaku pergaduhan perang mulut kat Facebook. But it stop there since Ali decided untuk tak melayan perempuan sakit jiwa macam Minah tu.

To Minah, it's over la don't be so bitchy ok?

P/S : Minah ni jangan la macam sangap sangat. Blughh.

9 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

wannurfazrini said... REPLY

ni cerita rekaan ke , alkisah cerita di facebook cik hud? hehe

wannurfazrini said... REPLY

Ini cerita rekaan ke cerita difacebook cik hud? hehe

hudhud said... REPLY

@wannurfazrini cerita benar ye cik adik. hehe

princeduyong said... REPLY

kesian pulak kat si minah tu...haha

amer_hoosynie said... REPLY

terbaek la cte kau ni...kat ending die 2 nmpk mcm real kan??mmg real pon kan??tgh meluahkan perasaan dlm bentuk drama ker??huhu.... =D
http://darisudutpandanganpaksiz.blog

hudhud said... REPLY

@princeduyong ish wtpe nk kesian? haha

hudhud said... REPLY

@amer_hoosynie haha dram agila kan? mmg real pun but not my story :P

ezzahnellysa said... REPLY

Ni cerita pasal sape? hehe

Anonymous said... REPLY

Genial post and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.

Post a Comment

Next Previous Home