Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Thursday, July 1, 2010

Privacy setting di Facebook dah makin caro !

Privacy setting baru kat Facebook ni buat I happy. Sebab apa? Sebab kita boleh pilih siapa yang boleh tengok profile dan benda yang kita post, even kita dah approve dia ! So, tak payah nak risau stalkers atau apa kan kan?


Caranya ?


First, click pada Account > Privacy Setting. Kemudian dia akan keluar macam ni kan



Kemudian anda click pada customize setting. Dan dia akan keluar begini ;


Ok, nampak tak yang macam dropdown menu tu? Yang tulis friends only, everyone, tu? Anda click kat situ, dan anda boleh pilih siapa yang tak boleh lihat benda yang anda share di Facebook. Untuk lebih jelas ;


Click pada customise ni. Dan dia akan keluar begini ;


Di ruangan hide from tu, anda boleh pilih siapa dia antara friend anda yang anda tak mahu dia post apa-apa di wall anada, atau pun, tak bagi dia lihat photo anda, semua boleh !

So, no more stalkers ! Let's try ! :D

5 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said... REPLY

besh2..tapi kan...rase macam nak pencen dari fb lah,,,huhu

naz said... REPLY

macam mana nak setting lisa surihani je chat dgn i kat fb? ahhahaa

hudhud said... REPLY

@❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ eh kenapa? fb best kot hehe

hudhud said... REPLY

@naz kalau dia nak la kan? hahaha

joegrimjow said... REPLY

ada cara bleh check stalkerr
;)

Post a Comment

Next Previous Home