Notes

1. I don't do tutorials anymore.

2. I rarely update my blog due to my health condition.

Thanks for your concern :)

Thursday, July 1, 2010

tutorial menukar background di blog.

Hello hello. Ada someone request macam mana nak tukar background blog di Formspring. So mari I ajar satu per satu ye.


1. As usual, Design > Page Elements. Click pada Add a Gadget dan pilih HTML/Javascript.


2. Kemudian masuk kan code ini ;
<script type="text/javascript">
var background= new Array()
background="Masukkan URL background di sini"
document.write("<style>");
document.write("body {");
document.write(' background:url("' + background + '") repeat top center;');
document.write(" }");
document.write("</style>");
</script>
 3. Pilih background menarik yang anda suka, kemudian copy url dia dan paste kan di tempat ayat berwarna merah itu. Then just click save. 


Senang kan? Selamat mencuba  :)

7 orang rasa saya gemuk tapi hot. aww:

JMR said... REPLY

yeah..aku suka plain bckground...hehehe

PinQib said... REPLY

i will try later.. tQ.. ;)


Jum singgah belog Pink!

Cute tu hodoh!

Hapiz Rahman said... REPLY

baru tukar.. its takes about 3 hours to do edting.. damn!

hudhud said... REPLY

@Hapiz Rahman gila lama ! haha

aNis said... REPLY

da seminggu i try nk tukar background.hari ni baca entry ni,so i try and it works!
tqvm. :)

yaya said... REPLY

da try tukar tp xjadi apa lah...just kua putih ja..kenapa ek? ada yg kena adjust kew?

jayne said... REPLY

mcm mana nak kasi bground tu stay je? repeat tp bile kite scroll down dia stay je tak gerak.

Post a Comment

Next Previous Home